"Аз изисках изготвяне на доклад за състоянието на пътя на

...
"Аз изисках изготвяне на доклад за състоянието на пътя на
Коментари Харесай

Проверката на АМ „Струма“ след трагедията: Участъкът няма Акт 16

"Аз изисках правене на отчет за положението на пътя на Автомагистрала „ Струма “. Този отчет към този момент е подготвен. Участъкът няма Акт 16. Ние установихме, че няма Акт 16, тъй като не са приключени отчуждителни процедури ". Това сподели на брифинг министърът на районното развиване Виолета Комитова.
Проверката беше поискана след трагичния случай на 23 ноември с горящия рейс, при който починаха 45 души и 7 бяха ранени.
"Катастрофата се случи на път Е-79 от км 287 до км 305 (когато е строен пътят), а през днешния ден е от км 0 до км 31, в сектора сред селата Даскалово и Долна Диканя. Пътната организация тогава е упълномощила пътния градеж. Строител е македонска компания. Историята на този път, като утвърден механически план и издадено позволение за градеж, стартира през 2002 година ", съобщи Комитова.
По думите ѝ през 2007 година е направен АКТ 15 и правата е открита от тогавашния министър председател.
"През 2013 година този път няма габарити на автомагистрала и по план той е с ограничаване от 90 км/час. Не знам какво се случва, с цел да се вдигне скоростта на 120 км/ч. Не можем да твърдим, че тази скорост е причина за злополуката, само че пътят не дава отговор за такава скорост ", изясни Комитова.
Относно качеството на пътната настилка, районният министър съобщи, че като неравност тя е добра.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР