Аз бях твърдо убеден евроинтеграционен човек, но напоследък се чувствам

...
Аз бях твърдо убеден евроинтеграционен човек, но напоследък се чувствам
Коментари Харесай

Проф. Чорбанов: Европа тотално се провали с ваксинационната програма срещу COVID-19

Аз бях твърдо уверен евроинтеграционен човек, само че в последно време се усещам нещо като евроскептик. Европа тотално се провали, защото влезе в една обстановка, която граничи със скандалната. Европа влага огромни средства за развиването на някои от имунизациите, получи заричане да получи огромна част от тези ваксини и в последна сметка частните компании, които ги създават не ги доставят, тъй като Европа се е споразумяла на доста ниски цени, само че други страни предложиха доста по-високи.
Съответно тези компании са частни компании и си търсят интереса. Тези компании преференциално доставят на други страни и Европа е доста възмутена от това нещо, сочи с пръст. Аз виждам, че частните компании са изкючително стреснати, даже отхвърлят да беседват с някои от европейските водачи. Нашите здравни управляващи може да имат цялото предпочитание да създадат всеобща имунизация, само че в случай че ги няма имунизациите в страната няма по какъв начин да стане. Това разяснява шефът на Департамента по Имунология към Института по Микробиология на Българска академия на науките проф. доктор Андрей Чорбанов в ефира на Дарик Радио.

" Израел са дали обещание март месец да имат 100% ваксинирани хора. Това ще е извънредно добър тест, би следвало след такава всеобща имунизация да няма вирусоносители. Би следвало да чакаме, че тази страна ще е оазис и прегледен образец за резултатност на имунизациите. От много време споделям, че нито една от фармацевтичните компании не е член на " Ордена на спасението " и няма предпочитание да работи за едни надълбоко филантропични задачи. Това са частни компании, за които водещо е ползата. Мен ме учудва, че европейските водачи се учудват на това ", разяснява проф. Чорбанов.

" Дали пък не би трябвало да се обърнем с горчива усмивка към две наши прилежащи страни - Унгария и Сърбия, които започнаха импорт на други ваксини - съветската и китайската. Те ще напреднат много повече с тези имунизационни стратегии, които са си заложили. Какво да кажем за друга наша прилежаща страна - Турция, която ваксинира по 200 000 души дневно с китайската ваксина ", сподели още той.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР