Айнтрахт (Франкфурт) прегази Байер (Леверкузен) с 5:1 в сблъсък на

...
Айнтрахт (Франкфурт) прегази Байер (Леверкузен) с 5:1 в сблъсък на
Коментари Харесай

Айнтрахт смаза Леверкузен в тежък за съдиите двубой

Айнтрахт (Франкфурт) прегази Байер (Леверкузен) с 5:1 в конфликт на два от представителите на Бундеслигата в Шампионската лига. С тази победа “орлите ” задминаха Байерн (Мюнхен) в класирането и се приближиха на 3 точки от върха преди изиграването на останалите срещи от 10-ия кръг на шампионата. В същото време за гостите това е четвърта загуба в последните пет мача във всички шампионати, като те са в зоната на изпадащите.

Доста работа се отвори на основния арбитър Франк Виленборг и сътрудниците му от ВАР, като в множеството случаи те бяха прави, само че в това време позволиха основна неточност при 1:1. Домакините получиха две дузпи, осъществени от Даичи Камада, само че едната беше пребита, откакто преди този момент беше пропусната. Освен това бранителят на Байер Пиеро Инкапие беше изпъден за втори жълт картон при нарушаването за втория углавен удар в 72-рата минута, което още повече улесни Айнтрахт. Отделно “орлите ” пропуснаха още куп положения за по-изразителен триумф.

Първото попадение пристигна в добавеното време на първата част, когато бранителят на Леверкузен Едмонд Тапсоба фаулира Йеспер Линдстрьом в наказателното поле. Новият френски национал Рандал Коло Муани извърши удара от 11-те метра, само че той беше избавен Лукас Храдецки. Последва обаче интервенция на технологията за видеоасистент рефер, откъдето видяха, че при шута вратарят на Байер е бил пред голлинията и с двата си крайници. Така се наложи пребиване, което този път беше изпълнено тъкмо от Камада за 1:0.

Тимът на Чаби Алонсо изравни в 56-ата след летящ плонж на Инкапие.

Само две минути по-късно обаче Коло Муани отново даде задатък на домакините след гол копие на този за 1:1. Секунди преди попадението обаче Тапсоба от състава на Байер беше фаулиран, само че реферите не видяха това и оставиха гола за 2:1.

После Айнтрахт заигра още по-добре и в 65-тата Линдстрьом повиши на 3:1 след неточност на Инкапие.

Денят за бранителя на Леверкузен стана призрачен в 72-рата, когато ВАР подсказа на съдията, че той е направил дузпа против Коло Муани. Интересното е, че при този случай Франк Виленборг, който в началото не видя фала, не отиде да изгледа ситуацията на монитора, а се довери на сътрудниците си от стаичката и на мига уточни бялата точка. Камада не сгреши и този път - 4:1. Междувременно пък Инкапие беше изпъден с червен картон. 

Четири минути преди края някогашният нападател на “аспирините ” Лукас Аларио оформи крайното 5:1.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР