Българският пилот във Формула 3 Никола Цолов даде 13-о време

...
Българският пилот във Формула 3 Никола Цолов даде 13-о време
Коментари Харесай

Никола Цолов даде 13-о време в първата тренировка на Имола, но бе наказан

Българският водач във Формула 3 Никола Цолов даде 13-о време в първа и единствена за деня свободна подготовка на пистата " Имола " преди Гран при на Емилия Романя.

17-годишният Цолов, който кара за отбора на АРТ Гран при, изостана с 0.944 секунди от най-хубавото време в сесията. То бе обещано от германеца Оливер Гьоте от Кампос Рейсинг, който в най-бързата си обиколка спря хронометрите на 1:32.047 минути.

Цолов обаче си докара наказване, откакто стюардите на пистата решиха, че е минал с прекомерно висока скорост през зона с червен байрак. Заради това той ще започва с три места по-назад в утрешното спринтово наказване. Освен това той е лишен и от една от точките от актива си.

Преди ден ФИА нанесе още едно наказване на Цолов. То бе поради присъединяване му в друго съревнование - Еврокупа-3 на пистата " Спа " в Белгия. Санкцията на българина е да не взе участие в кръга от Формула 3 на " Спа ", защото ФИА пояснява старта му в Еврокупа-3 като неофициална подготовка, каквато е неразрешена от правилника.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР