Авторката на поредицата книги за Хари Потър Дж. К. Роулинг

...
Авторката на поредицата книги за Хари Потър Дж. К. Роулинг
Коментари Харесай

Жестока заплаха! Какво ще сторят на авторката на Хари Потър?

Авторката на поредицата книги за " Хари Потър " Дж. К. Роулинг е била застрашена със гибел след неин туит в отбрана на нападнатия и ранен нощес публицист Салман Рушди.

57-годишната писателка разгласява в профила си екранни фотоси на известие от консуматор, който е написал " не се притеснявай, ти си идната " в отговор на неин пост, в който тя написа, че се усеща доста зле след новината за офанзивата против Рушди.

Екранните фотоси на опасността са съпроводени с таг на акаунта по поддръжка на Туитър и думите " Някакъв късмет за помощ? "

. any chance of some support?
— J.K. Rowling (@jk_rowling)

По-късно тя осведоми почитателите си за обстановката, като разяснява: „ На всички, които изпращат поддръжката си: благодаря ви. „ Полицията към този момент работи по случая. “

Роденият в Индия английски създател Салман Рушди, чийто произведения му навлякоха смъртни закани от Иран през 80-те години на предишния век, трябваше да изнесе лекция, само че бе атакуван. Той е намушкан във врата, в черния дроб, и може да загуби окото си. В момента се намира в тежко положение на апаратна вентилация в болница в Ню Йорк.

В петък полицията на щата Ню Йорк разпознава нападателя му като Хади Матар, 24, от Феървю, Ню Джърси. Мъжът е задържан. Откакто обвиненият беше разпознат, хората в обществените медии спекулираха дали офанзивата е обвързвана с фетвата на някогашния водач на Иран аятолах Хомейни, в която написа, че килърът на Рушди ще се смята за страдалец и ще отиде в парадайса.

Призивът беше насочен след публикуването на книгата му " Сатанинските строфи ", която е неразрешена в Иран от 1988 година, защото доста мюсюлмани я считат за богохулна.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР