Авторът на проекта за основна реконструкция на стадионн Христо Ботев“

...
Авторът на проекта за основна реконструкция на стадионн Христо Ботев“
Коментари Харесай

Архитектът на Колежа с кърваво писмо до кмета

Авторът на плана за съществена реорганизация на стадионн " Христо Ботев “ - aрхитект Георги Савов изиска опрощение от кмета Здравко Димитров в отворено писмо до пловдивчани ии до жълто-черните фенове​.

Публикуваме без редакторска интервенция позицията на проектант Савов:

Уважаеми Пловдивчани

Уважаеми почитатели на ФК " Ботев “ - Пловдив

Уважаеми господин Кмет

От името на проектантския колектив, който управлявам, показвам нашето оскърбление от тиражираните в медиите изказвания, че ние сме отговорни за " закъснението “ на строителните работи по стадион " Христо Ботев “.

Огорчението е още по-силно и от намеците, че ще търсим заплащания за нещо, което сме правили преди, т.е. дублираме плановете.

Категорично не одобряваме тези голословни обвинявания, защото са напълно погрешни и уронват нашето достолепие като персони и експерти. Чрез тях волно или несъзнателно се изкривяват действителните условия и аргументи за метода, по който се развива плана по реализация на първия стадий на стадион " Ботев “.

Обръщаме внимание, че досега /почти година/ работим по преработката на плана без контракт, без възнаграждение, напълно за наша сметка и отговорност. Независимо от това нито за миг не сме оставяли строителството да спре заради липса на обновени планови решения, като даваме нужните инструкции на обекта в границите на авторския контрол, който упражняваме.

Но има дейности, които би трябвало да се извършат и решения, които би трябвало да се вземат, а те са напълно в пълномощията и компетенцията на притежателя - община Пловдив.

Именно община Пловдив би трябвало да възобнови и актуализира всички съгласувателни процедури и предварителни контракти с експлоатационните сдружения. Общината би трябвало да актуализира и завери в експлоатационните сдружения визата за планиране. Общината би трябвало да дефинира непрекъснат екип по ръководство и съгласуваност на плана от страна на Възложителя, както и доста други съгласувателни и организационни работи, свързани с лицензиране на оборудването и въвеждането му в употреба.

Без да се направи това от Възложителя – община Пловдив, не е допустимо да се завършат преработките, а строителството да върви по метода, по който всички чакаме.

Уважаеми господин Кмете,

Утре ще участвам на срещата оповестена от Вас, само че не като отговорна и неизправна страна, а като началник на проектантския екип, който посредством само на своя възторг прави всичко допустимо да се осъществя плана в границите на обективните ограничавания - финансови, времеви и други. Моля да си извършите нужните изследвания и инспекции, като се надявам да получа Вашите извинения за голословните упреци към нас.

Към всички пловдивчани и почитатели на Ботев насочваме пожелания за светли празници и ви уверяваме, че ще създадем всичко допустимо в границите на законовите и нормативни условия за сполучливото осъществяване на първия стадий от строителството на стадион Ботев.

Главен архитект на стадион " Хр. Ботев “

aрх. Георги Савов
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР