Автор: William Powell, naturalgasworld Ръководителят на сектора газ и възобновяеми

...
Автор: William Powell, naturalgasworld Ръководителят на сектора газ и възобновяеми
Коментари Харесай

Philippe Sauquet от TOTAL поема EUROGAS


Автор: William Powell, naturalgasworld

Ръководителят на бранша газ и възобновими енергийни източници на енергийния колос Total е новият президент на лобистката група Eurogas. Членовете се срещнаха в Осло, с цел да одобрят предлагането за поддръжка на прехода към безпристрастен във връзка с климата Европейски Съюз.

Philippe Sauquet поема председателството на асоциацията от Klaus Schaefer, някогашен началник на немската компания Uniper. Много от членовете на Eurogas, като да вземем за пример Uniper, също имат активи, работещи с въглища, само че Total е излязъл от произвеждане на въглища, търговия и маркетинг в продължение на три години и се концентрира върху природния газ и слънчевата сила.

Коментирайки номинацията си, Sauquet съобщи, че „ за него е чест и наслаждение “, да е началник на организация, чиято цел е да разпространява природният газ като „ незаменимо допълнение към възобновимите енергийни източници, пресеклив по темперамент и явен бърз път към понижаване на въглеродната активност на енергиен микс на Европейски Съюз. Ето за какво, Eurogas ще се застъпва за справедливия дял на газ в енергийния микс, който е стопански резистентен, обществено допустим, предлагащ сигурност на доставките, координация с задачите на Европейски Съюз в региона на климата”, добави той. „ В това отношение Eurogas поддържа прехода към безпристрастен от климата Европейски Съюз, в сходство с Парижкото съглашение и приканва европейските институции да разработят политическа рамка, която ще насърчи вложенията в разширението на конкурентните технологии за декарбонизация в Европа, подобаващи за това бъдеще... ".

Генералният секретар на Eurogas James Watson съобщи, че решението да поддържа прехода към безпристрастен от климата Европейски Съюз „ акцентира поддръжката на газовата индустрия за декарбонизиране на енергийния микс на Европейски Съюз. Това е цел, която всички заинтригувани страни би трябвало да одобряват. Трябва да сме сигурни, че са въведени верните рамки за нужните вложения в газовия бранш, в това число евентуални цели за възобновими и декарбонизирани газове. "

Информацията е оповестена в CBBSS INFOLETTER ON OIL AND GAS E&P 2019
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР