Автомобилната индустрия се развива контрастно и се разширява в разнообразни

...
Автомобилната индустрия се развива контрастно и се разширява в разнообразни
Коментари Харесай

BMW M8 Gran Coupe дебютира в Женева

Автомобилната промишленост се развива контрастно и се уголемява в разнородни насоки. Бюджетните марки оферират все по-евтини коли, а огромните компании радват по-богатите хора с все по-скъпи модели.
Можем да за замислим, дали е нужен по-добър автомобил от BMW 7-Series? Но баварците смятат, че е настъпило времето за прибавянето на още един сегмент. Новите коли 8-Series скоро ще стартират да излизат от конвейера. А в Женева дебютира прелестния седан М8 Gran Coupe.



Мощният BMW M8 Gran Coupe ще се конкурира с Porsche Panamera и Mercedes-AMG GT 4-Door. Стандартните 8-Series ще излязат от конвейера в края на 2018 година. По време на късата презентация, баварците не разкриха всички секрети на M8. Но някои неща станаха известни.



Купето и някои други детайли на този автомобил ще бъдат направени от въглерод. Според специалистите, М8 Gran Coupe се базира на платформата CLAR.



Според появилата се предварителна информация, модификацията М ще има 4,4-литров V8 мотор с двойно турбо. Реализирано е задвижването на всички колела. Използва се автоматизирана скоростна кутия, създадена от ZF. Мощността на „Осмицата“ е 600 конски сили.

Според новата теория на BMW, признакът „М“ към този момент не значи Motorsport, а просто More – повече. А основният дизайнер Адриан ван Хойдонк сподели, че точно „Осмицата“ Gran Coupe ще бъде флагманът на компанията.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР