Автомобилите без водач са на път към ежедневието ни, като

...
Автомобилите без водач са на път към ежедневието ни, като
Коментари Харесай

Всеки втори американец не се чувства безопасно около самоуправляваща се кола

Автомобилите без лидер са на път към всекидневието ни, като някои специалисти предвиждат, че над 33 милиона от тях ще стигнат до пътя до 2040 година Но публичното приемане към момента не е достигнало авангардната технология.
Това проличава от ново проучване, извършено от PSB Research и поръчано от Intel , което открива, че единствено 21 % от американците през днешния ден биха заменили колите си за транспортни средства без водачи. Освен това, множеството споделят, че са обезпокоени от самостоятелните транспортни средства; съвсем половината (43 процента) не се усещат сигурни към тях.

Това е макар обстоятелството, че към 94 % от автомобилните произшествия са породени от човешка неточност и че през 2016 година първите три аргументи за смъртни случаи от трафика са били разпръскване при шофиране, шофиране в пияно положение и превишаване на скоростта. Според Националния съвет по сигурност на Съединени американски щати, вероятността американци да умрат при автомобилна злополука е една на 114 даже сега.

В същото време има явен възторг за технологията. Около 63 % от интервюираните чакат колите, които се движат сами, да бъдат нормата в всекидневието до 50 години, а повече от половината споделят, че „очакват деня, в който няма да шофират“.

Ето какво възнамеряват хората да вършат в самоуправляващите се коли, съгласно PSB и Intel:

Консумират развлечения (58 процента)
Общуват (57 процента)
Работа (56 процента)
Провеждат срещи (33 процента)
Зона за персонално пространство (26 процента)
Упражнения (14 процента)

„Трябва да преодолеем пропастта сред приемането на днешните автоматизирани функционалности при шофиране и цялостната автономия“, споделя Джак Уаст, основен инженер на Intel и вицепрезидент на AV Standards в Mobileye. „Днес от пасажерите се изисква сляпо да се доверят на сигурността на технологията на производителя. Необходимо е промишлеността и политиците да се съсредоточат върху транспарантен модел за сигурност, който построява доверие сред хората и машините.“
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР