Автомобили с регистрации от Кърджали, Хасково, Смолян, Пловдив, Стара Загора

...
Автомобили с регистрации от Кърджали, Хасково, Смолян, Пловдив, Стара Загора
Коментари Харесай

Българи окупираха Одрин, местните им благодарят: Добре, че дойдохте, иначе загиваме! СНИМКИ

Автомобили с регистрации от Кърджали, Хасково, Смолян, Пловдив, Стара Загора на границата с Турция. Посоката-Одрин, целта-магазините, причината-21 стотинки за една турска лира или съвсем 5 за лев, написа

В центъра на града пък доминира българската тирада. Стотици нашенци се отдадоха на извършване на покупки в Одрин в последните седмици.

„ Няколко дами тръгнахме от Кърджали. Купуваме облекла за децата след началото на образователната година. В пъти по-евтино от България, подменяме задачите дрешници “, разясниха дамска група от Родопите.

„ Добре, че отвориха границата. Добре, че сте вие от България, тъй като просто загивахме “, пък споделя притежател на търговски обект в Одрин.


По думите му, напорът в последните дни е голям, а оборотите са се повишили в пъти. Цените обаче също са скочили за да се компенсират загубите от срутва на лирата.

„ Три пъти служители на реда ми вършиха забележка за маската тъй като не покриваше носа ми. Мерките против епидемията в Турция са доста прецизни, а униформени наблюдават на всички места за спазването им. Трудно се устоя на всички места с маска, само че най-малко не се постановат санкции “, уточни един от стотиците нашенци, тръгнали на пазар в Турция.

Както към този момент писахме, с безвъзмездни маски и дезинфектанти, още на границата с Турция, за всички тръгнали на шопинг в Одрин, посрещат комшиите, за които бизнесът е значим, само че не правенето на пари даже от обикновени неща за персонална сигурност.


Билбордове на български и даже послания в обществените мрежи приканват туристите „ Добре сте ни пристигнали, молим единствено да спазвате въведените правила против Ковид-19 “.

„ Вие, нашите посетители от България, по време на престоя си в град Едирне, би трябвало да сте осведомени с вътрешните правила с оглед Вашето и наше здраве, да носите защитни маски на обществени места, в градския превоз и магазини, както и да спазвате правилото за обществена отдалеченост от 1,5 метра “, е посланието от кмета на Едирне Реджеп Гюркан.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР