Автомобили с изцяло автономно управление, които няма да имат педали,

...
Автомобили с изцяло автономно управление, които няма да имат педали,
Коментари Харесай

Великобритания разреши тестовете на автономни автомобили

Автомобили с напълно самостоятелно ръководство, които няма да имат педали, волан, външни огледала и лидер в салона, ще се появят по пътищата на Англия през 2021 година Поправките в съответните закони сега се приготвят, като в началото те ще се отнасят само за тестови прототипи, оповестява The Guardian.


Пред изданието изпълнителният шеф на организацията на автомобилните производители и търговци Майк Хоуз съобщи, че всички те изцяло поддържат напъните на държавното управление да трансформира Обединеното кралсство в едно от най-хубавите места в света за разработка, тестване и продажби на самостоятелни транспортни средства.
„ Тези машини ще преобразят както нашите пътища, по този начин и обществото ни, тъй като ще понижат доста броят на нещастните случаи. По този метод ще донесат и милиарди лири в стопанската система на страната. Очакваме с голямо неспокойствие началото на съдействието с държавното управление в тази област”, разяснява Хоуз.


Първи по пътищата ще се появат огромен брой коли на Volvo. Те са оборудвани с полуавтономни системи и ще бъдат тествани по улиците на Лондон. На по-късен стадий ще се включат и изцяло безпилотни машини на шведския производител, които ще бъдат употребявани за всекидневни потребности, а набраното количество информация ще бъде деликатно оценено от специалистите на компанията.


Освен това компанията Jaguar Land Rover до края на годината също ще стартира тествания на машини с автопилот по пътищата на Англия. Концернът към този момент получи позволения от управляващите в Ковънтри и Солихол, където за тестванията е несъмнено трасе с дължина 60 км. В плана вземат участие и локални телекомуникационни компании.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР