Автоматизирането на паркирането е трудна задача за инженерите. Сега Renault

...
Автоматизирането на паркирането е трудна задача за инженерите. Сега Renault
Коментари Харесай

Renault - автоматично паркиране - с педала на газта вместо с бутон

Автоматизирането на паркирането е сложна задача за инженерите. Сега Renault вкарва нова технология в която фокусът е върху педала на газта. „ Един педал за паркиране " е концепцията на Йонг-Хун, началник на плана Системи за помощ на лидера на Renault, и Папе, инженер по логаритми. Водачът може да управлява целия развой на паркиране с педала на газта.

Двамата трябваше да намерят ново решение за развиването на Advanced Park Assist в настоящия Espace за доста малко време: „ Проблемът беше, че контролният бутон, който беше от централно значение за нашата иновация, беше просто предопределен за различен план " - изяснява Папе - " Всъщност в автомобилната промишленост е невероятно да се промени толкоз фундаментално идея единствено за два месеца. И въпреки всичко успяхме ", сподели Йонг-Хун.

Първоначалната концепция беше, че водачът би трябвало да задържи бутона. „ Ако имаше проблем, той просто щеше да го пусне и да прекъсне процеса на паркиране ", изяснява Йонг-Хун. Ключът, нужен за това, за малко беше ангажиран от електронната ръчна спирачка " Autohold ".

Но двамата инженери бяха решени да намерят ново решение. Простото прибавяне на още един бутон не вършеше работа, тъй като новият Espace трябваше да има изключително ясна и разбираема централна подпора. Тогава им хрумнала концепцията вместо това да употребяват педала на газта.

„ Бързо се съгласихме, че потреблението на педала на газта като точка на контакт е най-хубавото решение. Шофьорът просто би трябвало да държи крайници си на педала, с цел да задейства маневрата и да го пусне, с цел да спре. "

Йонг-Хун и Папе създават първообраз. След това тяхното решение, наречено " Един педал за паркиране ", е показано на някои тестови клиенти и противоположната връзка е повече от позитивна. „ Тестовете ясно демонстрираха какъв брой лесна е за потребление системата ", споделя Папе.

„ Всъщност невероятно, само че успяхме " - сподели Джон-Хун - „ При естествени условия сходна иновация щеше отнеме две години. Патентът беше неотложно деклариран със систематичната архитектура и функционалността на Йонг-Хун, и с логаритъма на Папе.

Преди всичко инженерите са удовлетворени, че решението с педала работи даже по-добре от решението с бутон. То е по-лесно за потребление, усеща се по-естествено и е по-безопасно. В случай на заплаха - да вземем за пример, в случай че пешеходец или животно се появи зад транспортното средство - лидерът инстинктивно смъква крайници си от педала. Освен това лидерът към този момент може самичък да дефинира скоростта на паркиране до най-много 7 км/ч, вместо да бъде определяна от системата.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР