Автомагистрала Хемус“ е заложник на порочни възлагания. Те са станали

...
Автомагистрала Хемус“ е заложник на порочни възлагания. Те са станали
Коментари Харесай

Андрей Цеков: Автомагистрала „Хемус“ е заложник на порочни възлагания

Автомагистрала „ Хемус “ е пленник на порочни възлагания. Те са станали през 2018 и 2019 година в безусловно нарушаване на закона. Имало е бездействия на няколко следващи държавни управления, които не са прекратили тези практики и не са потърсили решения. Това сподели министърът на районното развиване и благоустройството Андрей Цеков. Той участва на първата ревизия на автомагистрала „ Хемус “ на сектор в гаранционен период край Ябланица.

Според министъра към сегашния миг се работи с незадоволителни темпове заради искания от страна на действителните реализатори за индексации. В момента работна група прави юридически разбор на всички тези контракти. Назначена е и държавна финансова ревизия.

Цеков счита, че оптималната индексация на средствата за строителството на секторите от автомагистралата може да бъде до 30 %.

Когато нещо е заченато с грях, може да породи единствено проблеми. Проблемът с автомагистрала „ Хемус “ е в това, че са нарушени най-малко три закона при възлагането и осъществяването. За да се възвърне това строителство, би трябвало да бъдат отстранени тези законови нарушавания, сподели още строителният министър.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР