Автобусните превозвачи са мобилизирани за протест, Магдалена Милтенова, председател на

...
Автобусните превозвачи са мобилизирани за протест, Магдалена Милтенова, председател на
Коментари Харесай

Влаковете не вървят, автобусите излизат в стачка, бензинът скача, защо не се махнат от главата на Борисов?

Автобусните превозвачи са мобилизирани за митинг, Магдалена Милтенова, ръководител на Браншовия съюз за стопанска самодейност в превоза. Те ще спрат работата си през днешния ден в символ на противоречие със законопроекта за Българска автомобилна камара. Според сектора той е лобистки, като зад него стои дребна група от хора.

Очаква се към 2000 рейса да не потеглят по маршрутите си през днешния ден в интервала сред 14.00 и 15.30 ч. За митинга са мобилизирани структури в цялата страна. Всички, които са тръгнали преди началния час на недоволството, ще изпълнят курса си, прецизираха превозвачите. Те считат, че фрапантните ограничения са нужни, с цел да бъдат чути.

Според протестиращите законопроектът за Българска автомобилна камара е "приватизиране на държавната корупция ". Той планува тази камара да изземе функционалностите на Изпълнителна организация "Автомобилна администрация ". Така съмнителните практики, които пораждат корупция, няма да се прекратят, а ще се реалокират в една частна конструкция, показват от сектора.

Те показват, че в Търговския указател към този момент е декларирано името "Българска автомобилна камара “, а като представляващ е вписан превозвачът Миролюб Столарски, който е ръководител на Българската асоциация на сдруженията в автомобилния превоз и притежател на транспортна компания. Превозвачите са подготвени даже да стигнат и до ефикасни протестни дейности до разрешаването на проблема.

Според тях в случай че законовите промени бъдат признати, ще се стигне и до скок в цената на автобусните билети, само че не показват с какъв брой. Повод за напрежението стана импортираният в Народното събрание Законопроект за Българската автомобилна камара.

Проектозаконът планува участието в Камарата да е наложително. То ще е обвързвано с такси и членски импорт, само че няма да дава права на членуващите в нея, считат автобусните превозвачи, които ще стачкуват през днешния ден. Според тях, един път определен Управителният съвет на Камарата, може да стане на практика закрепостен, а останалите членове няма да могат да въздействат върху неговата работата му.

Протестът през днешния ден е сигнален, а в случай че законопроектът не бъде отдръпнат, от 25 юни ще стартират по-мащабни протестни дейности, които ще бъдат подкрепени и от тежкотоварните превозвачи, съобщи Дарик.

Всички стачкуват, не оставят премиера да си води интернационалната активност и да му се махат от главата.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР