Автобусната компания, специализирана в международните превози, FlixBus влиза на българския

...
Автобусната компания, специализирана в международните превози, FlixBus влиза на българския
Коментари Харесай

FlixBus в България с маршрути до Будапеща, Виена и Букурещ

Автобусната компания, профилирана в интернационалните транспорти, FlixBus влиза на българския пазар, заяви capital.bg. Първите линии ще бъдат от София до Будапеща, Виена и Букурещ и ще стартират да се извършват всекидневно от 22 март.

Това ще разреши на българските пасажери да доближат до другите дестинации от интернационалната мрежа на компанията, споделя Ласло Арани, районен ръководещ шеф на FlixBus.

Билетите към този момент са в продажба на уеб страницата на компанията и мобилното й приложение. Цената на еднопосочното пътешестване сред София и Букурещ е 23.90 лева, сред София и Будапеща – 37.90 лева, а до Виена билетът е 76.90 лева

От компанията оповестяват, че през първата половина на 2018 година възнамеряват следващо разширение на мрежата си в района.

FlixBus е основана през 2013 година в Германия като start-up. Компанията залага в огромна степен на софтуерните нововъведения, които предлага на пасажерите при организирането на едно пътешестване с рейс. Друг главен дирек са модерните и екологични рейсове. Характерно за превозвача е, че не разполага със лични рейсове, а работи с сътрудници по места, като общият им брой е 250. Сред тях са Volanbusz, Alis Grup и Eurolines Romania.

Партньорите дават отговор за ежедневното ръководство на маршрутите, като брандираните им рейсове би трябвало да дават отговор на стандартите на компанията – екологичност, повече пространство за краката, безвъзмезден Wi-Fi, ел. контакти до всяка седалка, тоалетна на борда и така нататък FlixBus обаче разполага с лиценз за превозваческа активност, изясняват от сдружението, т.е. моделът е друг спрямо този на платформи като Uber да вземем за пример.

На българския пазар сътрудник на компанията е Florentia Bus. Компанията е на пазара от 20 години и разполага с автопарк от 45 рейса, работи по интернационалните линии от София. Тя ще извършва транспортите на FlixBus към Виена.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР