Автобуси започнаха да превозват днес десетки хиляди скаути към места

...
Автобуси започнаха да превозват днес десетки хиляди скаути към места
Коментари Харесай

Eвакуират десетки хиляди скаути в Южна Корея заради приближаваща буря

Автобуси започнаха да транспортират през днешния ден десетки хиляди скаути към места навътре в Република Корея, преди да настъпи тропическата стихия " Ханун ". С това на процедура беше комплициран завършек на Световната скаутска среща, която преди този момент имаше проблеми с горещините и хигиената, съобщи Асошиейтед прес.

Южнокорейското държавно управление поставя старания срещата да продължи, откакто хиляди английски и американски скаути отпътуваха през уикенда поради рисковата гореща вълна и някои участници трябваше да бъдат настанени в болница.



Едва през вчерашния ден следобяд публични представители оповестиха решението за преустановяване на крайбрежния лагер в югозападния град Буан, откакто синоптиците предизвестиха, че тропическата стихия " Ханун " се насочва към Корейския полуостров. Южнокорейски представители обявиха, че срещата ще продължи под формата на културни събития и действия, измежду които и пристан поп концерт в Сеул в петък.



Повече от 1000 транспортни средства са употребявани за евакуирането на 37 000 скаути от 156 страни, най-много младежи. Повечето от тях ще бъдат настанени в Сеул и покрайнината, където са подсигурени академични общежития, държавни и корпоративни подготвителни центрове, както и хотелска база.

Очаква се сред сряда и петък бурята да донесе мощни ветрове и проливни дъждове в Южна Корея. Министерството на вътрешните работи и сигурността инструктира локалните управляващи да се приготвят за затваряне на крайбрежни региони, туристически пътеки, крайречни паркове, тунели на подлези и други места, които биха могли да се наводнят.



Предварително бяха изразени опасения за събирането на толкоз огромен брой младежи в обширна открита зона, която не е предпазена от горещините. След началото на срещата стотици участници се нуждаеха от медицински грижи и се оплакваха от горещината.



Преди изтеглянето през днешния ден южнокорейските управляващи поставиха старания, с цел да може събитието да продължи, като назначиха медицински личен състав, предоставиха климатизирани рейсове и изпратиха стотици служащи, които да поддържат баните и душовете, които съгласно някои скаути са мръсни или неподдържани. Организаторите обявиха, че след заминаването на скаутите къмпингът няма да се употребява за други събития.

Повече от 270 полицейски коли и четири хеликоптера ескортираха рейсовете, които започнаха да напущат мястото в 9 часа тази заран, съобщи И Сан-мин, министър на вътрешните работи и сигурността на Южна Корея. Очаква се евакуацията да отнеме най-малко шест часа.

Информацията за евакуирането беше обявена, откакто Световната организация на скаутското придвижване съобщи, че приканва Южна Корея бързо да води скаутите отвън зоната на напредване на бурята и да обезпечи нужните запаси за участниците, до момента в който се завърнат в родните си страни.







Снимки: БТА
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР