Австрийският мотоциклетен производител покори един от най-тежките върхове. Благодарение на

...
Австрийският мотоциклетен производител покори един от най-тежките върхове. Благодарение на
Коментари Харесай

KTM с рекорд на Пайкс Пийк

Австрийският мотоциклетен производител покори един от най-тежките върхове. Благодарение на водача Крис Филмор и моделът им 1290 Super Duke R, те усъвършенстваха върха за време при друколесните на планинското нанагорнище Пайкс Пийк. Асфалтовото трасе с дължина от 19.99 километра в региона Колорадо Спрингс бе изминато за време от 9 минути и 49.626 секунди.

Най-интересното в достижението е, че това е първото присъединяване на Филмор в тази епична конкуренция, която е голям предел с автомобил, а да не приказваме за двуколесно. Крис споделя, че той си е сложил задачата за върха, само че когато стартират свободните тренировки, той осъзнава какъв брой малко време има за привикване с всяка от трите секции на трасето. Състезателния ден е първият, в който се вижда цялата планина, без загряване, без опознавателна обиколка - просто заставаш на старта и тръгваш.

Тази година солидния Duke бе освежен и се трансформира в най-злото създание на алпийците - мощ от 177 конски сили с покачване с помощта на нови горивни камери и нови титаниеви всмукателни клапани. Окачването от WP също е актуализирано и е доста по-спортно, твърдо и точно. Предлата се също и опционалния TrackPack, който добава лънч-контрол, MTC - надзор на превъртането, по-агресивен програмен продукт на мотора, както и опция за изключване на системата за предотвратяване от повдигане на предна гума.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР