Не може да се отрече, че след като стана председател

...
Не може да се отрече, че след като стана председател
Коментари Харесай

Бившият пиар на БСП: Нинова допусна много грешки

Не може да се отхвърли, че откакто стана ръководител в първите години Корнелия Нинова имаше мощен подтик, имаше своето значимо място. На изборите през 2017 г. БСП беше единствено на 3% от ГЕРБ. Тоест това беше партия с огромно въздействие, с послания, с достоверност. По-късно се случи това, което се случва в огромните партии – напрежението от вътрешната страна, директният избор за ръководител... В един миг се оказа, че демокрацията не е толкоз комфортна за управлението на партията и тогава започнаха проблемите. Това изясни за NOVA бившият пиар на БСП Бояна Бозаджиева.

На въпрос къде тъкмо сбърка Нинова, с цел да донесе толкоз имиджова вреда за БСП и отлив на гласоподаватели, Бозаджиева уточни, че „ грешките са били доста “.

Надявам се партията да направи изчерпателен разбор. Имаше занемаряване на хора, недобра преценка... Само с един ход Нинова загуби своята достоверност (става дума за решението на Пленума на БСП Калоян Методиев да не бъде част от ПГ на социалистите в новия парламент), а тематиката за достоверността и идентичността постоянно е била доста сензитивна за хората в БСП, добави тя.

За потребността от огромно ляво обединяване Бояна Бозаджиева счита, че това би бил ловък ход и моли да се подхващат стъпки и диалози в тази посока, защото по думите ѝ сходна поръчка се посреща с утвърждение от левите хора в България.



Би трябвало да се вдигне лява вълна, тъй като ние сме най-бедната страна в Европейски Съюз. Има поле за доста леви послания. На БСП и на лявото им предстоят тежки разбори и заключения, с които да заздравят това политическо пространство, уточни още тя.

Относно кандидатурата на Рая Назарян за ръководител на Народното събрание пиар специалистът разясни, че не е останала сюрпризирана от избора на водача на ГЕРБ Бойко Борисов.

Рая Назарян е от новите лица на ГЕРБ, правист по обучение. Това е още един жест от управлението на ГЕРБ, че са чули гласоподавателите си. Политиката има потребност от смяна – както в партиите, по този начин и измежду лицата, означи Бозаджиева.

Що се отнася до „ ИТН “, съгласно нея от групировката на Слави Трифонов са наясно, че ключът за сформиране на държавно управление е у тях.

На финален въпрос за отхвърли на БСП да се явят на диалози с ГЕРБ, Бояна Бозаджиева отговори, че вътрешнополитическата обстановка в социалистическата партия е предопределила този ход на самоограничение.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР