Австрийският министър на вътрешните работи Герхард Карнер заяви на съвместна

...
Австрийският министър на вътрешните работи Герхард Карнер заяви на съвместна
Коментари Харесай

Австрийският вътрешен министър: Шенгенската система не работи и сме против разширяването й

Австрийският министър на вътрешните работи Герхард Карнер съобщи на взаимна конференция с румънския си сътрудник Каталин Предою във Виена, че Австрия се опълчва на разширението на Шенген, оповестява телевизия Диджи 24, представена от Българска телеграфна агенция.

Предою се срещна с австрийския си сътрудник, с цел да разиска опълчването на Австрия на присъединението на Румъния към Шенгенското пространство.

" Нашата позиция е, че Шенгенската система като цяло не действа, по тази причина не сме отворени към разширението й. Вече има инспекции на границите. Системата като цяло не работи, в този миг не е уместно разширението на Шенгенското пространство ", уточни Карнер.

Румънският вътрешен министър съобщи от своя страна, че " Австрия не с Румъния има проблем ". " Румънските служители на реда си правят работата и сме подготвени да продължим тази работа дружно. Ще подкрепим Австрия, Европейски Съюз и страните членки за реформиране на процедурите за леговище ", уточни той.

Предою съобщи, че е показал постигнатия от Румъния прогрес, като означи, че напредък има както при резултатите на граничната полиция и цифрите на миграцията, по този начин и при битката на румънската полиция с трансграничната престъпност. " Нашата упоритост като министерство е да създадем от Румъния модел, стандарт за отбрана на границите. Миграцията е доста сериозна тематика, подготвени сме да си сътрудничим с Комисията, със страните членки ", акцентира Предою.

По отношение на присъединението на Румъния към Шенген румънският министър на вършените работи съобщи, че " Шенген е въпрос, който се отнася до контракта на Европейски Съюз. Комисията, Европейският парламент имат своята роля. Румъния развива дипломатическите си действия многостранно ", добави той.

Присъединяването на Румъния и България към Шенгенското пространство беше отхвърлено в края на предходната година по време на Съвета по правораздаване и вътрешни работи на Европейски Съюз в Брюксел през декември с два гласа срещу - на Австрия и Нидерландия, припомня малкия екран.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР