Австрийският канцлер Себастиан Курц се противопостави на поемането на още

...
Австрийският канцлер Себастиан Курц се противопостави на поемането на още
Коментари Харесай

В Европа се колебаят за бежанци от Афганистан

Австрийският канцлер Себастиан Курц се опълчи на поемането на още хора, бягащи от Афганистан след завземането на властта от талибаните. „ Категорично се опълчвам да одобряваме непринудено в този момент още хора и това няма да се случи, до момента в който аз съм канцлер “, съобщи Курц в изявление за телевизия Puls 24. 

„ Не поддържам разновидността да поемем още хора. Точно противоположното “, съобщи Курц по отношение на бягащите от родината им афганистанци. „ Австрия даде диспропорционално огромен принос “, добави той, имайки поради огромния брой афганистански бежанци и хора, търсещи леговище, които към този момент са в страната.

Австрия е приела над 40 хиляди афганистански бежанци, втория по величина брой в Европа след Германия, която има 148 хиляди, сочат данни на Върховния комисариат на Организация на обединените нации за бежанците за 2020 година Населението на Австрия обаче е девет пъти по-малко от това на Германия.

В същото време Франция сподели сдържан възторг по отношение на бежанците. " Случаите на всички афганистанци, които се извърнат към френските управляващи с молба за извеждане от страната им, паднала в ръцете на талибаните, ще бъдат прегледани ", това увери френският министър на външните работи Жан-Ив Льо Дриан в изявление за в. " Журнал дю диманш ". Броят на хората, поискали сходно нещо, продължава да се усилва. Много хора споделят, че са работили за френски структури в Афганистан или че са представители на гражданското общество и желаят да бъдат изведени от страната, описа дипломатът. Франция провежда въздушен мост от Кабул и към този момент са евакуирани до Париж над 600 души при пет полета, измежду които доминират афганистанците.

Президентът на Русия Владимир Путин прикани да не се позволяват бойци от Афганистан в страната, представящи се за бежанци, предадоха международните организации. Той сподели, че " на Русия не са нужни незаконни детайли, които да идват от Афганистан " и повтаряне на обстановката от 90-те години на предишния век и от началото на 21 век, съобщи ТАСС. Путин добави, че Русия не желае и незаконни детайли от Сирия да влизат на територията й и напомни, че съветските управляващи са създали всичко належащо Сирия да не се трансформира в разплодник на тероризма.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР