Австрийският канцлер Себастиан Курц подчерта, че има тройна мрежа за

...
Австрийският канцлер Себастиан Курц подчерта, че има тройна мрежа за
Коментари Харесай

Себастиан Курц: Има тройна мрежа за сигурност, която ще спре нова мигрантска криза

Австрийският канцлер Себастиан Курц акцентира, че има тройна мрежа за сигурност, с цел да се избегне повтаряне на мигрантската рецесия през 2015 година, която планува мигрантите да бъдат спрени в Западните Балкани, в случай че преминат гръцката граница.

„ Има тройна мрежа. Първата ѝ част е, че гръцкото държавно управление, за разлика от преди, е уверено в отбраната на външната граница на Европейския съюз (ЕС). Ние сме в непосредствен контакт с приятелите от Западните Балкани и те са подготвени, при положение на нарушение на гръцката граница, да се защитят и да не пускат мигрантите. Трето, вътрешният министър е подготвен да отбрани австрийската граница от навлизане на мигранти. Това ще предотврати нова мигрантска рецесия като тази през 2015 година “, сподели Курц в изявление за виенския ежедневник „ Кронен Цайтунг “.

Той предизвести, че в случай че Европейски Съюз разреши влизането на бежанци, които понастоящем са на турско-гръцката граница, милиони ще се насочат към Европа.

Според него най-важното нещо е да се даде на Гърция допустимо най-голяма поддръжка и Европейски Съюз да изпрати ясно обръщение, което би трябвало да бъде, че няма да допусне изнудване от турския президент Реджеп Тайип Ердоган.

Курц съобщи, че актуалната обстановка не е инцидентна, а съзнателна, проведена офанзива на Турция.



„ На тези хора се подава лъжлива вяра. И те отчасти се придвижват с турски рейсове до границата “, сподели той и добави, че Турция злоупотребява със страданията на тези хора.

Той моли към европейците, които приказват за нуждата от отбрана на външните граници , да не се поддават на натиска на Ердоган и да поддържат Гърция, тъй като в този момент страната прави това, което те изискват от нея - да пази външната граница на Европейски Съюз.

Курц акцентира, че Европейски Съюз би трябвало да изпрати ясно известие, че няма право на леговище за лица, чийто живот не е заплашен, като добави, че доста от тези, които сега са на турско-гръцката граница, не идват от Сирия, само че живеят в Турция от години, където не са застрашени.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР