Австрийският канцлер Себастиан Курц драматично дръпна шалтера на коалиционното си

...
Австрийският канцлер Себастиан Курц драматично дръпна шалтера на коалиционното си
Коментари Харесай

Новини или Novini – картината на печата за 20 май

Австрийският канцлер Себастиан Курц трагично дръпна шалтера на съдружното си държавно управление и разгласи нови избори беше основната вест от миналия 19 май, ето кои са акцентите в днешния щемпел.
Сега
Голяма част у нас не одобряват нотариално заверени пълномощни и отхвърлят да правят финансови интервенции посредством оправомощените лица, сподели инспекция на изданието. Банките признават само пълномощни, формирани по техен пример и подписани пред техен чиновник по едно и също време от титуляря и упълномощеното лице. За различен акцент вестникът е избрал невижданата полицейска акция по издирването на 43-годишния Стоян Зайков , който е обвинен в убийството на 38-годишната Милена Шишкова от Костенец. В търсенето е включено всичко налично в Министерство на вътрешните работи - високопроходими коли, бронирани машини, следови кучета, термокамери, хеликоптер, барети, жандармерия, психолози, цивилни оперативни служащи.
24 часа
Водещ акцент в днешното издание е изявление с министъра на външните работи на Германия Хайко Маас, съгласно който немските компании са доста удовлетворени от изискванията в България. Изданието ни осведоми, че по републиканските пътища ще бъде положена нова маркировка, а това ще коства 63 млн. лева. 
Труд
Според вестника поради " фалшификации " на еколозите локалните хора по Черноморието не могат да се възползват от парцелите си. Вестникът осведоми и че предстоят инспекции на 19 къщи за посетители в Сапарева баня. Проверката е по разпореждане на прокуратурата и се прави от икономическа полиция.
Монитор
Водещ акцент във вестника е новината, че поради неприятната пролет ранните череши са с 2 - 3 лева по-скъпи на пазара от предишния май. Според Живка Гроздева от Асоциацията на овощарите в България реколтата от череши в България ще е на половина по-малка поради сланите. Изданието оповестява още, че 7707 кандидат-пенсионери са хората подали заявление за пенсиониране от началото на годината до 7 май 2019 година, когато стана ясно, че коефициентът, по който се дефинира размерът на пенсията, може да се дефинира по остарялата и по новата методика. Те са и първите, които ще избират сред пресмятане въз основата на три поредни години с висок приход и осигурителни вноски, или на основата на приходите, които са получавали след 2000 година.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР