Австрийският канцлер Карл Нехамер стана обект на критики, след като

...
Австрийският канцлер Карл Нехамер стана обект на критики, след като
Коментари Харесай

Скандал във Виена! Канцлерът препоръча на бедните да ядат бургери в Макдоналдс

Австрийският канцлер Карл Нехамер стана обект на рецензии, откакто се появи видеозапис, в който той споделя, че родителите с ниски приходи би трябвало да хранят децата си с бургери от Макдоналдс, написа " Политико ".

" Така какво значи едно дете да не получава топла храна в Австрия? Знаете ли коя е най-евтината топла храна в Австрия? Не е здравословна, само че е евтина: хамбургер в Макдоналдс — 1,40 евро, в случай че купя пържени картофи с него — 3,50 евро. Сега някой съществено твърди, че живеем в страна, в която родителите не могат да разрешат това ядене на детето си ", сподели той.

" Ако имам прекомерно малко пари, отивам повече на работа ", добави той във видеото, което е снимано по време на събитие за вино и сирене покрай Залцбург - без да се виждат бургери — удостовери пред Plus24 неговата консервативна Народна партия.

Говорител на Макдоналдс за Австрия сподели пред " Политико ", че макар че цените варират, допустимо е да се яде толкоз на ниска цена, колкото предлага Нехамер.

Хамбургерът с 250 калории е най-евтиният бургер в менюто.

" От позиция на здравия разсъдък, явно това е най-лошият здравен съвет, който можете да дадете на някого и несъмнено на деца ",

сподели Дорота Сиенкевич, политически управител на EuroHealthNet. " Защото децата не могат в действителност да се защитят от въздействието на нездравословния избор на храна ", добави тя.

" В Австрия никой не би трябвало да гладува или да мръзне до гибел през зимата.

Защото изтеглихме джакпот в лотарията за родното място ", сподели Михаел Ландау, президент на Каритас Австрия, която работи за попречване на бедността, в X, прочут преди като Twitter. " Но всеки, който споделя, че никой в ​​Австрия не гладува или не мръзне, няма визия за действителността на хората ", сподели той за мненията на Нехамер.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР