Австрийските държавни градини са безплатни само до обяд, памперсите са

...
Австрийските държавни градини са безплатни само до обяд, памперсите са
Коментари Харесай

15-20% скок в средствата за издръжката на дете у нас

Австрийските държавни градини са безвъзмездни единствено до обяд, памперсите са най-евтини във Англия
Издръжката на дребни деца в България е скочила с към 15-20%. До този извод стига Нова тв, която съпоставя разноските за малчугани у нас, в Австрия, Франция и Англия.

Наталия Такова отбелязва, че има растеж на артикули за бебета и дребни деца. " Аз съм майка на две деца, за обучение, съществени потребности, храна и облекла сметката може да отиде и до 2500 лева месечно ", пресмята тя. Едното й дете е признато и върви в държавна градина, другото е на частна.

Във Франция междинните разноски за малко дете с сред 1000 и 1200 лева - за артикули за храна, хигиена и ясла. Във Англия - към 2000 лева а в Австрия минава 2500 лева

Доставките на пелени, приспособено мляко, пюре и шише с биберон са се нараснали двойно, по тази причина и цените са увеличени с 15-20%, означават родните продавачи. Така за четирите продукта в България трябват малко над 67 лева Най-евтино те излизат във Англия - към 60 лева, най-скъпо се оказва в Австрия. Пакет пелени в Обединеното кралство е 10 лева - двойно по-евтин от останалите страни.

В частните градини у нас месечните такси межди 600 и 1700 лева Разходите за развъждане на дете у нас са се повишили с 10-15%.

 Размерът на таксите във Франция зависи от приходите на родителите - за семейство с лимитирани е към 300 евро, за високи - към 1000. В частно заведение сумата стартира от 1000 евро на месец, по-евтин вид са бавачките, които гледат до 4 деца в дома си. В семейство с неработещ родител, детето може да посещава държавно заведение не повече от 2 пъти в седмицата.

В Австрия таксата е сред 200 и 240 евро на месец, само че единствено за родители с непрекъснат адрес, за останалите вид е частна градина от по над 500 евро. Държавните градини са безвъзмездни единствено до обяд. Във Англия градината излиза сред 1200 и 1500 паунда.

У нас има еднократни помощи и за бременност и за раждане на дете, настрана има данъчни облекчения.

В Австрия еднократна помощ при раждане на дете няма, а при майчинство родителите получават сред 80% и 90% от заплатата и имат понижен налог ДОД. Във Англия помощи има единствено за фамилии с приход под 50 000 паунда на година, майките получават майчинство единствено 6 месеца. Във Франция има 900 евро за раждане на дете, а за всяко последващо се усилва с 200 евро. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР