Не искам да съм с него на един плакат, бях

...
Не искам да съм с него на един плакат, бях
Коментари Харесай

Лидерът на ГЕРБ към Денков: За теб сме г-н Борисов и г-н Пеевски, ние те направихме премиер

" Не желая да съм с него на един афиш, бях 11 месеца. След 9 юни ще преброим държавниците, кой може да заложи партия и да ръководи ", съобщи той в Шумен
Лидерът на ГЕРБ изрази възмущението си от думи на някогашния министър председател от Политическа партия Николай Денков, който в утринния блок на бТВ разяснява предизборния билборд с облика си, паралелно до ликовете на Бойко Борисов и Делян Пеевски, съпроводен от въпроса " Какъв желаете да е вашият министър председател? " Заради нарушаването на изборните правила от ЦИК глобиха ПП-ДБ и подредиха свалянето на пропагандния материал.

" Казва за нас с Пеевски " ония двамата ". Кой си те, бе? За тебе сме господин Борисов и господин Пеевски, ние сме те създали министър председател ", възкликна Борисов. " Извадих никому-неизвестен човек и го направих министър председател, а той едно " благодаря " не сподели. Много апелирам да не се злоупотребява с нашите светли облици ", продължи Борисов по време на предизборна среща в Шумен.

" Бях 11 месеца с него /б.р. - Николай Денков/, не желая да съм повече с него. Не желая да съм с него на един афиш. Аз не желая с теб, това е антиреклама ", отсече Борисов по адрес на някогашния министър-председател от държавното управление, зад което застана и ГЕРБ. Борисов добави, че даже на своята партия не позволява да му поставят фотографията на плакати.

" Аз съм господин за тебе, не съм " ония " и " оня ". И когато изкараш повече гласове от мен, тогава можеш да имаш искания. Имаме десетки хора, които са в пъти по-добри и от Асен, и от Денков ", сподели за фрагментите на ГЕРБ водачът на партията.

В същото време регистрира с подигравка, че това е един " безусловно верен афиш ", тъй като са били сглобка и са управлявали дружно.

" Аз не съм ходил в нито един кабинет, само че всички идваха в моя, поединично, по двойки, по тройки. Бил споделил, че сме щели да създадем държавно управление, само че тъй като не сме могли, та той направил ", възмути се Борисов. " Тогава ние с Алексей, господ да го елементарни, Кирил и Асен правихме в манастира държавно управление и го направихме. Тая тройка управляваше България. денков беше назначен от нас за министър председател, той и партията му не са спечелили изборите ", напомни водачът на ГЕРБ, като изрази неразбиране, че и до през днешния ден не знае за какво Кирил Петков е решил да бутне напред Николай Денков.

Лидерът на ГЕРБ разяснява и изказванието на съперниците, че по време на тяхното ръководство са докарали вложения за 7 милиарда лв.. " Рафинерии ли, автомагистрали ли, къде са тези вложения? Мостове ли направихте? Дайте да го пипнем, те лъжат, бе ", възкликна Борисов.  " Хемус в случай че беше станала, щях да остана да вечерям и тогава да си потегли. Сега знам, че имам 5 часа ", разяснява Борисов. " Още 5 години не виждам по какъв начин ще стане, тъй като парите ги няма ", добави той с скептицизъм за довършването на автомагистралата.

" Светът е в извънредно положение. Абсолютно безконтролно е това, което ще стане, в случай че нямаме отчетлива разлика. Не ме ненавиждате толкоз - желаете ли да пострадвам толкоз от сътвореното от тях? Ако нямаме над 80 депутати, няма да вършим държавно управление ", обърна се към симпатизантите и членовете на партията водачът на ГЕРБ.

И направи бърз обзор на настройките на досегашните партии в Народното събрание, като изреди кой с кого се е зарекъл, че не може да ръководи дружно, поради което стигна до извода:  " След 9-и няма късмет да има държавно управление ".   " И след 9-и би трябвало или да се подчиним, или да се вкараме в доста рисково ръководство. Само с отчетлива разлика можем да вършим нов публичен контракт с хората - за 6 месеца, за година ", предизвести своите Борисов.

" Растежът можеше да е доста по-голям, само че ние сме съучастници в това неприятно ръководство през тези 11 месеца и няма повече да ги разясняваме. Те като не могат да се примирят с това, рано или късно, отново ще дойдат да потропат на вратата ", сподели по адрес на ПП-ДБ Борисов. 

И предизвести, че извън няма да разрешат страната да остане без държавно управление.

" Западът този път няма да ни остави дълго Делян Добрев, и Ники, и други да си враждуват на гърба на България и на народа. Да, за партията, да, за акцията това е доста добре, само че след 9 юни ще преброим държавниците, кой може да заложи партия и да ръководи ", съобщи Борисов.

Борисов направи извода, че е доста по-добре да си в съпротива. " Аз за първи път тези три години разбрах какъв брой е хубаво да си съпротива, седиш, нищо не правиш, единствено недостатъци намираш ", заключи той.

Преди него някогашният ръководител на Народното събрание Росен Желязков заподозря, че планът на ПП-ДБ е точно да останат съпротива, да не поддържат кабинет на ГЕРБ и да не се стигне до държавно управление, за да може да вдигнат резултата си към този момент на вота за по-следващия, 51-и парламент. 

" Може би с тази груба политическа игра те желаят да заявят ясното си желание да бъдат съпротива от ден първи и да попречат страната да има болшинство и да излъчи държавно управление. Надяват се 50-ото Народно събрание да се провали, ГЕРБ да понесе виновността и на изборите за 51-ото Народно събрание да натрупат няколко % повече ", разяснява във връзка абсурда с билбордовете лидерът на евролистата на ГЕРБ.

Делян Добрев направи обзор на усвоените от Европейски Съюз средства и подсети, че през 2021 година Европа е отредила на България 50 милиарда, които би трябвало да оползотворим за 7 години. На половината от интервала ние сме усвоили едвам сред 1 и 3 % по другите стратегии.  " Още три години и половина, в случай че не ги усвоим, няма и да ги получим, в случай че продължат да ръководят ", сподели по адрес на довчерашните сътрудници той. И добави, че " за сметка на това взеха нови задължения ".

" Трябва ни мощно държавно управление и България да си върне престижа, тъй като преди три години събирахме елита на Европа, а сега никой ни няма доверие ", съобщи и евродепутатът Емил Радев, който прикани ГЕРБ да сложат завършек на опитите, с цел да върнат на България стабилността и престижа в Европа.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР