Австрийски учени установиха, че гарваните споделят лошото настроение на събратята

...
Австрийски учени установиха, че гарваните споделят лошото настроение на събратята
Коментари Харесай

Гарваните споделят лошото настроение на събратята си

Австрийски учени откриха, че гарваните споделят неприятното въодушевление на събратята си, заяви в. "Дейли мейл ".

Откритието значи, че гарваните имат прочувствен афинитет и схващане като хората и приматите.

Учените от университета на Виена са създали проби за когнитивно користолюбие, като са следили реакцията на гарваните към неутрални тласъци. Те също са пречели на една птица да доближи до вкусна храна. Когато втора птица гледала това, тя се отнасяла съмнително към другите оферти. Това значи, че гарваните демонстрират емпатия и надлежно трансформират държанието си.

"За да живеем сполучливо в обществени групи, ни е нужна информация за възприятията на другите " - обясниха създателите Томас Бугняр и Джеси Адриензе - Заразните усеща улесняват предаването на тази информация, само че при животните те са сложни за премерване ".

"Резултатите ни демонстрират, че негативните усеща при гарваните са заразни, което обогатява разбирането ни за еволюцията на емпатията ".

Гарваните са измежду най-интелигентните птици. Те могат да възнамеряват, откриха учени през 2017 година Освен това употребяват сечива, вземат решение задания, имитират гласове, разпознават се в огледало, разпознават човешко лице даже доста години откакто са го видели.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР