СподелиЕдинственото, което подценихме и трябва да отчетем като грешка е

...
СподелиЕдинственото, което подценихме и трябва да отчетем като грешка е
Коментари Харесай

Лена Бориславова: Подценихме колко зависими са ГЕРБ от ДПС

Сподели
„ Единственото, което подценихме и би трябвало да отчетем като неточност е събитието, че влязохме в така наречен сглобка с ГЕРБ, само че подценихме какъв брой подвластни са те от Движение за права и свободи. Шефът, ръководителят на ГЕРБ е Делян Пеевски. И даже Христо Иванов, който доста по-дълго е на политическата сцена, е мощно сюрпризиран какъв брой надълбоко скрита е тази власт “, сподели Лена Бориславова по bTV.

Коалиция сред ПП-ДБ и ГЕРБ след изборите ще е допустима, в случай че се подпише съглашение с съответни периоди за промени и двете партии се придържат към него, даде да се разбере ексшефката на кабинета на Кирил Петков.

„ Ако господин Борисов поеме ангажимент и го съблюдава всеки ден и се движим по тази стратегия, случват се промени имаме самостоятелни състезания за институциите, тогава ще би трябвало да управляваме дружно по някакъв ясно написан и обезпечен метод. Ние сме дали обещание, че за промените ще се борим и няма да се откажем. Не споделям, че е непременно властта, само че когато би трябвало да се свърши работата, имаш два разновидността – да се опиташ да я свършиш, без значение от събитията, и да се учиш от грешките си, или да седиш в съпротива, в случай че не можеш да я свършиш при сегашната комбинация “, означи Лена Бориславова.

Тя съобщи изрично, че отсега нататък под никаква форма и по никаква тематика няма да работят с Движение за права и свободи.

„ Има неща, които изискват гласове от 160 депутати. В този случай би трябвало да се търсят гласовете и отвън ГЕРБ и Политическа партия, както беше през последните 9 месеца. Затова разговаряхме и с Пеевски. Ако те желаят да поддържат – техен избор, само че няма да става на цената на обещани квоти, обезпечени места и лице като господин Мавров в Здравната каса с досъдебни производства и преписки в ДАНС. Т.нар. сглобка не продължи след ротацията точно тъй като отказахме да подсигуряваме квота на Пеевски по метод, който не е либерален, в регулаторите и в институциите на страната “, уточни Бориславова.

ГЕРБ не може да отстраняват законно определен началник на НЗОК и за това да няма последици, стимулира решението на ПП-ДБ за събаряне на Желязков тя.

“Отстраняването на господин Желязков няма нищо общо с неговата персона като човек “, изясни Бориславова.

По думите й сега, в който се разпаднала сглобката, Желязков почнал да работи като безспорен пленник на ГЕРБ и Движение за права и свободи.

„ Той свика комисия за Турски поток, само че не промени дневния ред, с цел да изслуша някогашният началник на касата. Не може такива дейности да остават без последици, по тази причина и сезираме конституционния съд. Използваме всички лостове на демокрацията, съобщи тя.

„ Знам, че ще се пробват да ни упрекват, че сме влезнали в сделки с „ Възраждане “, само че нас няма да ни видите като Десислава Атанасова да се караме на групата им, нито като господин Костадин Ангелов, който даваше указания на техни депутати по какъв начин да гласоподават. Предложението за свалянето на Желязков бе подписано от ПП-ДБ, решението на останалите партии да го поддържат, си е тяхно независимо, продължи Бориславова.

„ През последния един месец ГЕРБ имат 10 гласувания с „ Възраждане “ – комфортно обезпечени гласове, с цел да минават неща, против които ние, от ПП-ДБ, възразяваме като политическа мощ, тъй като не имаме вяра, че са положителни за хората “, заяви  тя.

„ Няма по какъв начин да бъдем в партньорство с „ Възраждане “ по справедливи аргументи – имаме проевропейска стратегия, която застава зад избрани цели, които не се поддържат от тази партия. А и в никакъв случай до момента не сме имали каквато и да е композиция с тях за гласоподаване и държание в зала “, сподели още Бориславова.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР