Австрийската народна партия на външният министър Себастиян Курц спечели парламентарните

...
Австрийската народна партия на външният министър Себастиян Курц спечели парламентарните
Коментари Харесай

Себастиян Курц обеща да поведе Австрия по нов път

Австрийската национална партия на външният министър Себастиян Курц завоюва парламентарните избори в Австрия с 31,6 на 100 от гласовете. Втора е крайнодясната Партия на свободата с 27,4%. Малко след тях е левоцентристката Социалдемократическа партия, която до момента управляваше в коалиция с Народната партия. 31-годишният Курц, прочут с политиката за ограничение на мигрантите, даде обещание пред свои последователи, че ще поведе страната по нов път.

Днес е исторически ден. Това е нашия късмет да поемем водачеството на страната ни и да предприемем същински промени. Благодаря ви!  - сподели спечелилият Кристиан Курц.

Лидерът на крайнодясната Партия на свободата Хайнц-Кристиан Щрахе от своя страна съобщи, че групировката е огромен политически фактор на Австрийския пейзаж:
 
Резултатът ни демонстрира насъбрано доверие. Той е най-хубавият в цялата история на Партията на свободата и е отражение на мощното предпочитание за смяна на Австрия. Партията остава вярна на себе си и на австрийците. Затова е от решаващо значеие е да се вкара тук в Австрия директна народна власт, както е в Швейцария.

Вицепремиерът Екатерина Захариева е изпратила приветствена депеша до Себастиян Курц, в която го поздравява за неговата победа и го твърди, че може да разчита на България като другар и стратегически сътрудник.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР