Австрийската консервативна Народна партия настоява децата, които не говорят достатъчно

...
Австрийската консервативна Народна партия настоява децата, които не говорят достатъчно
Коментари Харесай

Децата в Австрия да говорят "достатъчно немски", преди да започнат училие, искат консерваторите

Австрийската консервативна Народна партия упорства децата, които не приказват " задоволително добре " немски, да взимат наложителни уроци по езика като изискване да бъдат записани на учебно заведение, съобщи нейният водач Себастиан Курц, предадоха " Ройтерс " и Българска телеграфна агенция.

Десетки хиляди мигранти от Близкия изток, Афганистан и Африка дойдоха в Австрия през последните две години. Тяхната интеграция се трансформира във значима политическа тематика и Курц, чиято партия е сътрудник в държавната коалиция със социалдемократите, усили известността си поради твърдата си позиция по миграцията и води в изследванията.

Предложението му се отнася видимо за всички деца, само че публичните диспути са ориентирани основно върху децата на мигрантите, множеството от които сега са записани в учебно заведение според от възрастта им. Те получават спомагателни уроци по немски, само че учителите се оплакват, че това не е задоволително за консолидираното им, показва " Ройтерс ".

" Децата могат да следват образователната стратегия единствено в случай че немският им е задоволително добър ", съобщи Курц на конференция в Залцбург, където преди изборите на 15 октомври показа програмата на партията си за образованието. " Онези, които се записват в учебно заведение, би трябвало да схващат езика, на който се преподава ", акцентира Курц, повтаряйки претенции на крайнодясната Партия на свободата.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР