Австрийската акредитационна агенция и позволила в страната от есента на

...
Австрийската акредитационна агенция и позволила в страната от есента на
Коментари Харесай

Австрия даде акредитация на Централноевропейския университет

Австрийската акредитационна организация и разрешила в страната от есента на 2019 година да проработи Централноевропейският университет, учреден и съфинансиран от американския милиардер и човеколюбец Джордж Сорос.

Унгария, където министър председателят Виктор Орбан и ръководещата партия " Фидес " водеха нападателна акция против висшето учебно заведение и Сорос, не разреши на ЦЕУ да връчва годни в Съединени американски щати дипломи от екипа в Будапеща. Поради това управлението реши да открие за американските стратегии университет във Виена, а упълномощените в Унгария ще продължат да съществуват, в случай че за тях има интерес.

От ЦЕУ оповестиха в събота, че името на виенското висше учебно заведение ще е Частен университет " Централноевропейски университет " (Central European University Private University). Това ще бъде 16-ят частен университет в Австрия.

За първата образователна година са упълномощени и 6 стратегии:

- бакалавърска стратегия по Култура, политика и общество (CPS)
- бакалавърска стратегия по Философия, политика и стопанска система (PPE)
- магистърска стратегия по Международни публични връзки (IPA)
- магистърска стратегия по Публична политика (Mundus MAPP)
- магистърска стратегия Изследвания на дамите и обществения пол (GEMMA)
- магистърска стратегия по Околна среда, политика и мениджмънт (MESPOM).

Майкъл Игнатиеф, президент и ректор на ЦЕУ, изясни, че двете бакалавърски стратегии са напълно нови за университета. " Освен това през идната академична година ще подадем молба за акредитиране на всичките ни американски степени от 2020-2021 година образователна година "

" ЦЕУ е прелестно допълнение за Австрия в едно място, известно с научните си занимания ", съобщи министърът на образованието и проучванията Ирис Раускала. " Като 16-и частен университет ЦЕУ в допълнение обогатява изследователската работа в нашата страна и се надявам доста локални и задгранични студенти да останат и да създадат своите следдипломни проучвания тук. "
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР