Австрия въвежда по-строги мерки срещу разпространението на коронавируса в някои

...
Австрия въвежда по-строги мерки срещу разпространението на коронавируса в някои
Коментари Харесай

Австрия въвежда по-строги мерки за неваксинирани хора

Австрия вкарва по-строги ограничения против разпространяването на ковид в някои провинции за неимунизирани хора, оповестява

Канцлерът Александър Шаленберг съобщи, че процентът на имунизация – към 65%, е " срамно невисок " и още веднъж прикани австрийците да се имунизират. Той добави още, че националното блокиране за неимунизираните е " евентуално неизбежно ". За да бъдат избавени обичайните коледни базари, ще е допустимо да се купува от щандовете, само че потреблението ще бъде неразрешена.

Томас Щелцер, министър-председател на провинция Горна Австрия, сподели, че неговият район ще стане първият, който вкара локдаун в понеделник: „ Ситуацията е трагична и планираме по-строги ограничения за неимунизираните от понеделник, при изискване че има зелена светлина от федералното държавно управление. “

Броят на новите инфектирани с ковид в Австрия още веднъж се е повишил до рекордно високо равнище, като в границите на 24 часа са регистрирани 11 975 случая.

Седемдневната заболеваемост на 100 000 поданици се повиши до 751, три пъти повече от тази в прилежаща Германия. Ситуацията в клиниките и лечебните заведения се утежнява, като лекарите и медицинските сестри приканиха за по-строги ограничения.

Опозиционните социалдемократи настояха неотложно, единствено след четири месеца, да се приложат бустерни дози, с цел да се прекъсне вълната от заразяване.

Предишен опит на министъра на опазването на здравето Волфганг Мюкщайн да наложи районно блокиране за неимунизираните, най-малко в най-тежко засегнатите провинции Горна Австрия и Залцбург, се провали заради съпротивата на провинциалните водачи там.

Федералното държавно управление, районните управляващи и специалисти ще обсъдят вероятни нови ограничения на среща през днешния ден.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР