Австрия стана първата държава в Западна Европа, която въвежда пълно

...
Австрия стана първата държава в Западна Европа, която въвежда пълно
Коментари Харесай

Австрия наложи пълен локдаун и задължителна ваксинация

Австрия стана първата страна в Западна Европа, която вкарва цялостно затваряне на национално равнище, с цел да се оправи с новата вълна на инфектирани с COVID-19. Строгите ограничения разгласи канцлерът Александър Шаленберг. Локдаунът ще влезе в действие от понеделник, 22 ноември и в началото ще продължи от 10 дни до 20 дни, оповестяват европейските медии.

" Твърде доста от нас не са посочили задоволително взаимност. Моля всички ви да помогнете. Участвайте, подкрепете тези ограничения, дано се опитаме да понижим обществените си контакти за най-много 20 дни, тъй че коледните празници да бъдат предпазени ", прикани Шаленберг, представен от Reuters.

Затварянето значи, че на хората към този момент не е разрешено да напущат домовете си с дребни изключения, като за извършване на покупки на артикули от първа нужда и извършения. В началото на тази седмица Австрия към този момент стартира блокиране за тези, които не са имунизирани или неотдавна излекувани, трансформирайки се в първата страна от Европейски Съюз, която взе сходни крайни ограничения.
Задължително имунизиране



Австрийските управляващи ще създадат имунизацията против Covid-19 наложителна от 1 февруари идната година. Интересът към имунизациите се е засилил през последните дни и 66% от популацията към този момент е изцяло имунизирано, малко под междинното за Европейски Съюз от над 67%, предава AFP.

" Въпреки месеците на увещание, не успяхме да убедим задоволително хора да се имунизират ", сподели Шаленберг на конференция в провинция Западен Тирол, където се срещна с ръководителите на районните държавни управления. Той упрекна тези, които отхвърлят да бъдат имунизирани, за " офанзива против здравната система ". По думите на австрийския министър председател е мъчително, че би трябвало да се вземат такива крайни ограничения.

Заразените в страната не престават да се усилват с бързи темпове. В четвъртък беше регистриран нов връх от над 15 000 нови случая в 9-милионната страна. Заболеваемостта в Австрия е измежду най-високите в Европа, със седемдневна периодичност от 991 на 100 000 души.

Не всички в страната одобряват новите ограничавания. Крайнодясната Партия на свободата, третата по величина в Народното събрание, възнамерява митинг против рестриктивните мерки на ковид в събота.

Ситуацията ще задълбочи разрива сред консерваторите на Шаленберг и техния съдружен сътрудник, левите Зелени. Шаленберг сподели единствено преди дни, че не желае да постанова спомагателни ограничавания на неимунизираните, даже когато министърът на опазването на здравето Волфганг Мюкщайн прикани за вечерен полицейски час.

С настъпването на студените месеци държавните управления в цяла Европа бяха принудени да обмислят нови затваряния като последна мярка против продължаващата болест от COVID-19. Нидерландия в този момент е в непълен локдаун, като питейните заведения и заведенията за хранене затварят в 20:00 часа.

ОЩЕ Пожарна охрана ТЕМАТА:

Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР