Австрия ще подкрепи членството на Хърватия в Шенгенската зона, каза

...
Австрия ще подкрепи членството на Хърватия в Шенгенската зона, каза
Коментари Харесай

И Австрия ни реже за Шенген


Австрия ще поддържа участието на Хърватия в Шенгенската зона, сподели през днешния ден в Загреб австрийският канцлер Карл Нехамер, откакто неговият вътрешен министър преди този момент се опълчи на разширението на Шенген и изрази угриженост, че Виена ще блокира достъпа на Хърватия от първия ден на идната година, осведоми Българска национална телевизия.

" Почти не усещаме мигрантски напън от Хърватия на север. Тъй като Хърватия извършва образцово условията за отбрана на границите, не виждам никакъв проблем там. За трите страни ще се гласоподава поотделно и единствено България и Румъния могат да се опасяват от австрийско несъгласие ", сподели Нехамер след срещата с хърватския министър председател Андрей Пленкович.
-->
" Ще подкрепим присъединението на Хърватия към Шенгенската зона, само че ще бъдем сериозни към България и Румъния ", добави канцлерът. 

Австрийският министър на вътрешните работи Герхард Карнер провокира огромна угриженост, откакто съобщи, че е срещу разширението на Шенгенското пространство към Хърватия, България и Румъния. Карнер нееднократно е заявявал, че е срещу разширението на Шенген, което съгласно него не работи, „ както се вижда от нараствания брой на търсещите леговище в Австрия “.

Нехамер уточни, че в Австрия има 100 000 души, които са минали границата нелегално, като 75 000 от тях са минали през страни като Румъния, България и Унгария, без да бъдат регистрирани от тамошните органи за сигурност.

" Това е риск за сигурността и ние би трябвало да се погрижим за него. Днес Австрия е изправена пред огромно предизвикателство. Подложени сме на голям напън поради незаконната миграция и не пазиме външната граница на Европейски Съюз ", предизвести Нехамер.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР