Австрия се счита за една от водещите страни в света,

...
Австрия се счита за една от водещите страни в света,
Коментари Харесай

Австрия продължава проекта „Дуално обучение в България“


Австрия се смята за една от водещите страни в света, в които дуалната форма на образование е чудесно развита и е образец за подражателство.

По данни от Стопанска камара Австрия/AdvantageAustria 30% от висшия мениджмънт в Австрия приключват дуална система на образование, а към 30% от обучавалите се по дуална форма започват личен бизнес.

По австрийският план „ Дуално образование в България “ се работи от 2014 година.

Първите паралелки по него са образувани от образователна 2015/2016 година Пилотно стартът беше в градовете София, Габрово и Ямбол със специалности: „ търговия “, „ мехатроника “ и „ машини и системи с ЦПУ “.

Общият брой на учениците, обучавани по тази метод в другите випуски надвишава 900.



„ Това, което вършим по специалности, които към момента съществуват, е да осъвременим образователните стратегии взаимно с специалисти от учебните заведения и от фирмите, които се включват като сътрудници. Имаме подпомагане и от Министерството на образованието. Знаем потребностите на бизнеса от фрагменти “, изясни пред Радио София София Дамянова , управител план „ Дуално образование “ в Advantage Austria .

Стопанска камара Австрия/AdvantageAustria подкрепя над 30 учебни заведения в България при реализиране на дуално образование.

Съществуват предпазени специалности, по които скоро се чака дефицит на фрагменти.

За образователна 2022/2023 година по австрийски план са декларирани нови 283 възпитаници като предлаганите до момента 10 специалности се уголемяват с 2 нови: „ механик на компютърни системи “ и „ оператор в производството на облекло “.
Още детайлности ще научите от диалога на Катя Василева.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР