Австрия избра. Консервативната народна партия печели най-много гласове на проведените

...
Австрия избра. Консервативната народна партия печели най-много гласове на проведените
Коментари Харесай

Хелмут Тома: Себастиан Курц има омагьосваща харизма

Австрия избра. Консервативната национална партия печели най-вече гласове на извършените избори. Очевидно Австрия завива надясно и ще си има най-младия министър председател в Европа – Себастиан Курц, 31-годишният политик, някогашен външен министър на страната, който е в основата на тези предварителни избори.

Защо съумя Себастиан Курц?

Въпросът разяснява пред Кристина Баксанова Хелмут Тома – един от най-познатите австрийци в Европа. Човекът, който трансформира дребния канал RTL в европейска медийна империя.

Когато излиза на пресен въздух на терасата, пред погледа на Хелмут Тома са всички значими институции в Австрия. По права линия е канцлерството, в което скоро може би ще влезе Себастиан Курц.

– Той е единствено на 31 години, млад политик, ще успее ли да завоюва тежест измежду опитните политици в Европа?

– Опитни политици има задоволително. Това е естественият случай, само че пресен ветрец постоянно е добре да има. Той сподели преди година – две, когато затвориха Балканския път, че може да бъде доста добър, макар че няма доста огромен опит. Мисля, че това е за положително, тъй като опитът от време на време пречи на насладата от взимането на решения и на новите хрумвания. Този пресен вятър може да е огромно преимущество.

Медиите нарекоха Курц – канцлерът на смяната.

– Как убеди австрийците?
– Той в действителност има омагьосваща харизма. Личността на Курц е съществена причина за избора на неговото ново придвижване в Народната партия. Неговият жанр, негово появяване – той има това, което малко хора имат – същинска харизма. С огромна харизма могат да се завоюват изборите, само че по-късно би трябвало и нещо да се случи.

Хелмут Тома съпоставя настоящия триумф на крайнодесните с сходни феномени в Европа. Припомня, че известността им не е ново събитие за Австрия, тъй като към този момент два пъти са били в коалиция и със социалдемократите и с консерваторите.

--> – Играта към момента не завършила, само че всичко демонстрира, че ще пристигна държавно управление на консерваторите и крайнодесните... Да забележим какво ще се случи.

Ако Себастиан Курц успее в договарянията, новото държавно управление ще е ясно до Коледа.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР