Австрия иска засилен граничен контрол между България и Румъния, както

...
Австрия иска засилен граничен контрол между България и Румъния, както
Коментари Харесай

Евродепутат изригна: Трябва точна дата! Още преди 10 г България е изпълнила критериите за Шенген

Австрия желае засилен граничен надзор сред България и Румъния, както и изпращане на австрийски съветници, които да работят с екипите на летищата в Букурещ и София, като изискване за приемането ни в така наречен „ въздушен Шенген “, т.е. безвизово пътешестване единствено с въздушен превоз. Условие също е Румъния и България да одобряват и търсещи леговище афганистанци и сирийци.
„ Не е нова концепция двуетапното приемане на България в Шенген – първо с въздушни, след това със сухопътни граници. Настоявали сме датите да бъдат ясни. Винаги сме желали по-засилен ангажимент на „ Фронтекс “ за запазване на общите европейски граници. Според Дъблинския правилник е обвързване на България приемането на бежанци от Сирия и Афганистан. Не считам, че има ново изискване, изпълняваме уговорките си. Австрия би трябвало да „ продаде “ смяната пред обществеността “. Това сподели евродепутатът Андрей Ковачев по Nova News.
По думите му преди повече от 10 години България е изпълнила критериите за приемане в Шенген. „ Натискът от Северна Африка през Средиземно море, затварянето на границите сред Австрия и Италия и Австрия и Германия, въвеждането на граничния надзор сред членките на Шенген, всичко това е реалност. Затова желаем двуетапното присъединение да бъде обвързано с дати. Хората от нашата дипломация би трябвало да създадат по този начин, че пакетът, който ще се разисква до края на годината, да даде изясненост за идващите стъпки за Шенген “, разяснява той.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР