Австралийското правителство заяви във вторник, че ще премахне мобилното приложение

...
Австралийското правителство заяви във вторник, че ще премахне мобилното приложение
Коментари Харесай

И Австралия забранява TikTok на всички правителствени мобилни устройства

Австралийското държавно управление съобщи във вторник, че ще отстрани мобилното приложение TikTok от всички федерални държавни устройства заради опасения за сигурността, трансформирайки се в последната страна съдружник на Съединени американски щати, която подхваща дейности против видеоприложението, притежавано от Китай, оповестява Ройтерс.

Този ход акцентира възходящите терзания, че държавното управление на Китай може да употребява основаната в Пекин компания, благосъстоятелност на ByteDance Ltd, за събиране на потребителски данни, с цел да прокарва политическата си стратегия, подкопавайки западните ползи в региона на сигурността.

Забраната ще влезе в действие " незабавно, щом това е на практика допустимо ", съобщи основният прокурор Марк Драйфус, добавяйки, че изключения ще се дават единствено за всеки обособен случай и при подобаващи ограничения за сигурност.

С австралийското решение всички членове на по този начин наречената мрежа за шерване на разследваща информация Five Eyes - която се състои от Австралия, Канада, Съединените щати, Англия и Нова Зеландия - не разрешиха приложението на държавните устройства. Франция, Белгия и Европейската комисия оповестиха сходни забрани по-рано през годината.

Днешното решение на Австралия рискува да възобнови дипломатическото напрежение сред Канбера и Пекин, което понижа ненапълно, откогато лейбъристкото държавно управление, водено от премиера Антъни Албанезе, се върна на власт през май.

От компанията TikTok обявиха, че са " извънредно разочаровани " от решението на Австралия, като го нарекоха " водено от политика, а не от обстоятелства ".

" Няма доказателства, които да подсказват, че TikTok по някакъв метод съставлява риск за сигурността на австралийците и не би трябвало да се третира по друг метод от другите обществени медийни платформи ", сподели генералният управител на TikTok за Австралия и Нова Зеландия - Лий Хънтър
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР