Австралийският орган за контрол на наркотиците обяви, че психеделичните вещества

...
Австралийският орган за контрол на наркотиците обяви, че психеделичните вещества
Коментари Харесай

Австралия легализира екстази и магическите гъби за медицинска употреба

Австралийският орган за надзор на опиатите разгласи, че психеделичните субстанции MDMA и псилоцибин, по-известни като екстази и вълшебен гъби, скоро ще се употребяват за лекуване на меланхолия и посттравматичен стрес, съобщи Агенция Франс Прес.
Психиатрите ще могат да предписват двете субстанции от юли, оповестиха от „ Therapeutic Goods Administration “, откакто откриха " задоволително доказателства за евентуални изгоди при избрани пациенти ".
Понастоящем двата опиата са " неразрешени субстанции " и могат да се употребяват единствено в строго следени клинични изпитвания.
Администрацията съобщи, че е открито, че те са " релативно безвредни ", когато се ползват в здравна среда, и обезпечават " променено положение на съзнанието ", което може да помогне на пациентите.
Майк Мъскър, откривател в региона на психологичното здраве и предварителната защита на самоубийствата в Университета на Южна Австралия, приветства тази стъпка като " дълго чакана ".
" В обществото има доста хора, страдащи от посттравматично стресово разстройство (ПТСР) и меланхолия, изключително ветерани от армията и хора, които са работили в службите за незабавна помощ, при които общоприетите психиатрични медикаменти не работят и не оферират облекчение ", сподели той.
Мъскър съобщи, че двата опиата " понижават задръжките " и могат да оказват помощ на хората да обработят сложни облици и мемоари.
Засега използването на MDMA и псилоцибин ще бъде лимитирана до лекуването на меланхолия и посттравматичен стрес.
Но бранителите се надяват един ден те да се употребяват за лекуване на алкохолна взаимозависимост, обсесивно-компулсивно разстройство и хранителни разстройства.
Психеделиците са употребявани от коренното население от хилядолетия, само че западните откриватели стартират съществено да изследват евентуалните им приложения едвам в средата на предишния век.
Наркотиците се трансформират в знак на контракултурното придвижване през 60-те години на предишния век и са неразрешени.
Властите в Канада и Съединените щати са измежду тези, които към този момент са разрешили здравната приложимост на MDMA и псилоцибин.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР