Австралийските власти са поискали отсрочка от 2 дни, за да

...
Австралийските власти са поискали отсрочка от 2 дни, за да
Коментари Харесай

Австралия поиска 2 дни отсрочка по случая "Джокович". Съдът отказа


Австралийските управляващи са поискали пролонгация от 2 дни, с цел да се приготвят по-добре за чуването по делото за екстрадиция на международния номер 1 в тениса Новак Джокович. Съдът обаче е отказал и решението би трябвало да бъде взето в първите часове на 10 януари.

Това оповестяват международните медии, които наблюдават абсурда със сърбина. Преди дни Ноле дойде на континента, с цел да се включи в Откритото състезание на Австралия, получавайки особено позволение да играе без сложена ваксина. Властите обаче го задържаха още на летището и сега той се намира в хотел за мигранти.



В понеделник (10 януари) Джокович, който има 9 трофеи от първия за годината шампионат от Големия шлем, ще бъде изслушан и ще бъде решено дали да бъде позволен на територията на Австралия или да бъде върнат в Европа. Той е свободен и самичък да пътува назад във всеки един миг, само че тогава го грози възбрана да влиза в страната през идващите 3 години.

Адвокатите на сърбина поддържат тезата, че той няма по какъв начин да се имунизира, защото е дал позитивна проба за ковид на 16 декември. След тази дата обаче Джокович не е бил под карантина, като взе участие в няколко обществени събития в родината си.

Снимка: Reuters


Очаква се чуването на двете страни да е обществено и да стартира към 1:00 ч. българско време в неделя против понеделник.

Организаторите на Откритото състезание на Австралия чакат точно това решение на съда, с цел да решат дали дефинитивно да отпишат Ноле от програмата на шампионата, който стартира на 14 януари.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР