Австралийски учени съобщиха, че са идентифицирали генетична мутация, която е

...
Австралийски учени съобщиха, че са идентифицирали генетична мутация, която е
Коментари Харесай

Генетична мутация е причинителят на псориазис

Австралийски учени оповестиха, че са разпознали генетична разновидност, която е причина за кожното заболяване псориазис , заяви Юнайтед прес интеренешънъл.

Хроничното инфектиране предизвиква червени, сърбящи петна по кожата. Някои пациенти развиват и артрит в резултат на кожното инфектиране, разяснява Българска телеграфна агенция.

Изследователите от Австралийския народен университет, които са разпознали генетичната разновидност, се надяват откритието им да способства за разкриване на лекуване на псориазиса.

Толкова доста хора са упреквани в неприятна хигиена поради плаките и даже за дребни кожни лезии. Но не е неточност на тези хора, че кожата им е в това положение. Псориазисът е мъчително, изтощаващо заболяване, сподели Ребека Дейви, изпълнителен шеф на фондация Arthritis ACT и една от най-малко 500-те хиляди австралийци с псориазис.

Учените са разпознали гена IKBKB, който кара имунните Т-клетки да реагират извънредно . Пациенти с две копия от този ген са с нараснал риск да развият псориатичен артрит, пишат създателите в сп. " Нейчър комюникейшънс ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР