Австралийската тенис федерация забрани показването на руски и беларуски флагове

...
Австралийската тенис федерация забрани показването на руски и беларуски флагове
Коментари Харесай

Забраниха флаговете на Русия и Беларус на Аустрелиън Оупън

Австралийската тенис федерация забрани проявлението на съветски и беларуски знамена по време на Откритото състезание на Австралия след случай в първия ден от шампионата.

На съветски и беларуски играчи е позволено да вземат участие на първия за годината шампионат от Големия шлем, само че би трябвало да го създадат под безпристрастен байрак поради съветската инвазия в Украйна.

Първоначално на почитателите беше разрешено да носят флагове на двете страни в Мелбърн Парк, стига да не предизвикват разстройства, само че обстановката се промени, откакто в понеделник съветски байрак беше изложен на видно място край корта по време на конфликта от първия кръг сред Катерина Байндъл от Украйна и Камила Рахимова от Русия. Украинката завоюва мача в три сета.

Снимки на организациите също демонстрираха съветски байрак, изложен на трибуните на " Род Лейвър сцена ".

Посланикът на Украйна в Австралия Васил Мирошниченко прикани Тенис Австралия неотложно да наложи своята политика на безпристрастен байрак.

" Знамена от Русия и Беларус са неразрешени на място на Откритото състезание на Австралия ", сподели Tенис Австралия в изказване от вторник.

Нашата първична политика беше, че почитателите могат да ги внасят, само че не могат да ги употребяват, с цел да не провокират разстройства. Вчера имахме случай, при който беше сложено знаме край корта. Забраната ще влезе в действие неотложно ", оповестиха още уредниците.

Все още е позволено да се демонстрират флагове на други страни.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР