Австралийската полиция разследва подозрителни пакети, открити в чуждестранни консулства в

...
Австралийската полиция разследва подозрителни пакети, открити в чуждестранни консулства в
Коментари Харесай

Намериха подозрителни пакети в консулства в Австралия

Австралийската полиция проверява подозрителни пакети, открити в задгранични консулства в Канбера и Мелбърн, оповестява БиБиСи

Пожарна работа в Мелбърн съобщи, че е извикана за " редица произшествия " в града. Сред засегнатите са консулствата на Обединеното кралство, Швейцария, Съединени американски щати и Пакистан, както и някои други.

Полиция в Мелбърн разяснява, че случаите се считат за " целенасочени и не въздействат на общата сигурност на обществото ".

Служители от незабавна помощ са посетили консулства на Индия, Южна Корея, Нова Зеландия, Гърция, Италия и Франция, съгласно австралийската телевизия ABC News.

Представител на английската висша комисия съобщи: " Ние работим в тясно съдействие с федералната полиция и локалните управляващи. Всички наши чиновници са в сигурност. "

В Швейцарското консулство в Мелбърн е изпратен дребен плик, съдържащ вещество, обозначено като " азбест ", разяснява Питър Ерб, брачен партньор на почетния консул Мануела Ерб.

" Веднага сложихме плика в друга торба и звъннахме на спешната работа и те пристигнаха и го взеха. Вече знаем, че продуктът не е био-опасен ", добави той.

Американското консулство в Мелбърн също е уведомило управляващите за недоверчив пакет, съобщи представител пред " Ройтерс ".

В понеделник подозрителни пакети, съдържащи бяло вещество, бяха изпратени в консулството на Аржентина в Сидни. По-късно е открито, че не са токсични. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР