Австралийската Commonwealth Bank, която е най-голямата в страната, ще плати

...
Австралийската Commonwealth Bank, която е най-голямата в страната, ще плати
Коментари Харесай

Най-голямата австралийска банка плаща над $700 млн. глоба за пране на пари

Австралийската Commonwealth Bank, която е най-голямата в страната, ще заплати санкция от 700 млн. австралийски $ (709 млн. щ. долара) по съглашение в дело за пране на пари, повдигнато от организацията за финансово разузнаване на страната, оповестява електронното издание " Бизнес таймс ".

Споразумението, което би трябвало да бъде утвърдено от Федералния съд, внася изясненост по един от най-значителните проблеми, с които сме се изправяли, съобщи основният изпълнителен шеф на банката Мат Комин.

Макар и неумишлена, изцяло оценяваме сериозността на грешката, която направихме, признава той.

Най-голямата австралийска банка се бори да възвърне репутацията си, откакто поредност кавги разкри дефекти в управническата й просвета, излагайки я на засиленото внимание на регулаторните органи, по-високи разноски за координиране на активността с наредбите и възможни санкции.

Предполага се, че финансовата институция не е упражнила нужния надзор върху десетки хиляди подозрителни преводи и не е съобщила за тях на управляващите. Това е разрешило да бъдат изпрани милиони долари за незаконна активност и финансиране на тероризма посредством сметки в Commonwealth Bank.

Нарушенията, които съгласно банката се дължат на компютърна неточност, доведоха до мощно поевтиняване на акциите й и промени в управлението й.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР