Австралия ще забрани вноса на вейпове за еднократна употреба от

...
Австралия ще забрани вноса на вейпове за еднократна употреба от
Коментари Харесай

Австралия ще забрани вноса на вейпове за еднократна употреба от януари | Все още не се знае достатъчно за дългосрочните въздействия от изпаряването

Австралия ще забрани вноса на вейпове за еднократна приложимост от януари в опит да ограничи никотиновата взаимозависимост при децата.

Ще бъдат въведени и нови закони за прекъсване на производството, рекламирането и доставянето на вейпове за еднократна приложимост в страната. Той идва на фона на по-широк напън за цялостно унищожаване на развлекателното изпаряване, оповестява BBC

Вейпинг се популяризира като метод за отричане от тютюнопушенето, само че министърът на опазването на здравето на Австралия споделя, че е основал „ ново потомство никотинова взаимозависимост “.
Вейповете или електронните цигари са устройства, захранвани с литиеви акумулатори, които имат патрони, цялостни с течности, съдържащи никотин, изкуствени аромати и набор от други химикали.

От 2021 година е нелегално всеки австралиец да купува или внася електронни цигари или никотинови цигари без лекарско наставление, само че макар тези ограничавания равнищата на пристрастяване не престават да порастват.

Проучване от университета в Сидни по-рано тази година откри, че над една четвърт от младежите на възраст 14-17 години са употребявали изпарения, до момента в който проучване на благотворителната организация на Австралийския съвет за битка с рака откри, че девет от 10 младежи в същата възрастова група намират за елементарен достъп до никотинови изпарения.

„ Всички австралийски държавни управления са решени да работят дружно, с цел да спрат притеснителното повишаване на vaping измежду нашите младежи “, сподели Марк Бътлър, федералният здравен министър, който управлява възбраната.

През май австралийското държавно управление алармира за желанието си да приключи последователно потреблението на вейпове за еднократна приложимост, само че до момента не е предоставило съответен график.

Г-н Бътлър споделя, че възбраната за импорт на вейпове за еднократна приложимост ще стартира на 1 януари и че до март нетерапевтичните вейпове за многократна приложимост също ще бъдат неразрешени за влизане в страната.

Вносителите и производителите, доставящи лечебни вапове, също ще би трябвало да съблюдават по-строги държавни разпореждания по отношение на ароматите, равнищата на никотин и пакетирането на техните артикули.

Експертите предизвестиха, че към момента не се знае задоволително за дълготрайните въздействия от изпаряването.

Изследване от университета Джон Хопкинс свързва практиката с хронични белодробни болести и астма.

А в Австралия учените, които са изследвали течностите, употребявани във вейпове, предизвестиха, че те съдържат „ набор от химикали “, за които е известно, че въздействат върху здравето на белите дробове.

Съобщението на Австралия идва единствено няколко дни откакто държавното управление на Нова Зеландия анулира своята водеща в света възбрана за пушене, с цел да заплати за понижаване на налозите.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР