Австралия предаде четири бронетранспортьора M113AS4 на украинските въоръжени сили, съобщи

...
Австралия предаде четири бронетранспортьора M113AS4 на украинските въоръжени сили, съобщи
Коментари Харесай

Австралия изпрати първите четири бронетранспортьора M113AS4 на Украйна

Австралия съобщи четири бронетранспортьора M113AS4 на украинските въоръжени сили , заяви министърът на защитата на страната Ричард Марлес.

" Тези коли са първите от общо 14, за които Австралия е поела ангажимент да изпрати на Киев. Общият пакет от военна помощ на австралийското държавно управление надвишава 285 милиона австралийски $ (198 милиона щатски долара). Като част от него на Украйна са предоставени бронирани машини Bushmaster , гаубици M777, противотанкови оръжия, муниции, дронове и защитно съоръжение за бойците ", показва Марлес в изказване, оповестено на уеб страницата на Министерството на защитата на страната.

Австралийският министър-председател Антъни Албанезе означи, че " последната партида военна помощ, изпратена на Киев, е в отговор на настояването на украинския министър на защитата Олексий Резников за спомагателни военни транспортни средства ".

Бронетранспортьорът M113AS4 е бронирана бойна машина, предопределена за превозване на пехотинци до бойното поле , който е на въоръжение в австралийската войска от 60-те години на предишния век.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР