Австралия обяви днес, че ще изхарчи 500 милиона австралийски долара

...
Австралия обяви днес, че ще изхарчи 500 милиона австралийски долара
Коментари Харесай

Австралия налива пари в спецчасти

Австралия разгласи през днешния ден, че ще изхарчи 500 милиона австралийски $ (340 млн. щатски долара) за възстановяване на капацитета на специфичните елементи на въоръжените сили. Това е първият стадий от 20-годишен проект, чиято цел е по-добро справяне със заканите против сигурността в страната и в чужбина, съобщи Ройтерс.

"Това ще бъде доста значима част от нашия ангажимент, най-големия еднократен ангажимент за повишението на капацитета на нашите въоръжени сили след Втората международна война ", сподели австралийският министър председател Скот Морисън пред кореспонденти в армейската база "Холсуърти " в Сидни. По думите му от народен интерес на Австралия е страните от региона на Индийския и Тихия океан "да се отнасят една към друга свободно и съгласно интернационалните правила и върховенството на закона ".

Вестта за новите разноски за защита идва след някои огромни произшествия със сигурността в Мелбърн и Сидни през последните години и на фона на желанието на Австралия да играе по-значима роля в Тихия океан, където Китай се стреми да ускори въздействието си. През юли Австралия разгласи, че ще сътвори ново военно формирование, което ще предлага образование и поддръжка за съдружници от тихоокеанския район, напомня Ройтерс.

По данни на Световната банка през 2018 година Австралия е изхарчила за защита 1,89 на 100 от своя брутния вътрешен артикул (БВП). Плановете на държавното управление са до юни 2021 година тази разноски да възлизат на 2 на 100 от Брутният вътрешен продукт, добавя агенцията
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР