Аврен. Община Аврен от 2015г. в продължение на 6 години

...
Аврен. Община Аврен от 2015г. в продължение на 6 години
Коментари Харесай

Община Аврен: Грозна манипулация е, че общината плаща ток на необитаема сграда

Аврен. Община Аврен от 2015г. в продължение на 6 години стопанисва хижата на язовира в с. Здравец, като добър ползвател и собственик.
За интервала на предоставеното прилагане от Областна администрация, Община Аврен е осигурявала денонощна защита, грижила се е и със лични средства за поддръжката на парцела, като всички направени разноски за ел. сила са заплащани постоянно според закона.
Сградата е била употребена по предопределение и до настоящия миг е опазена от плячкосване.
Това се показва в позиция на Община Аврен оповестена във Facebook, по отношение на изнесена информация, че общината заплаща сметки за електрическа енергия на необитаема постройка, която от общинската администрация намират за погрешна.

Ето и цялото изказване без редакторска интервенция

" През посочения интервал в региона на хижата са проведени и извършени голям брой публични прояви, като фестивали, надпревари по лов на риба и други За провеждането, на които също е употребена ел.енергия от хижата.
Извършените голям брой инспекции от разнообразни институции, провокирани от подправени вести по отношение на стопанисването на постройката на хижата досега, демонстрират, че няма осъществени престъпления.

След осъществена инспекция, Енерго Про се е произнесъл, че няма установена корист с електрическа енергия или нелегално присъединение от прилежащ парцел.
Що се отнася до самата постройка на хижата, същата през м. май 2021 година със заповед на кмета на община Аврен бе стеснен достъпа до нея, защото е рискова, поради сериозните пукнатини по структурата.

В тази връзка Община Аврен разпореди да бъде направено градивно мнение от инженер конструктор, което демонстрира, че постройката е в това положение поради осъществен противозаконен ремонт през 2000 година от предходния ползвател, на който настоящият тогава регионален шеф е дал същата за стопанисване, в резултат на което е нарушена нейната структура.

На 16 юни 2021 година Общински съвет- Аврен взе решение да обезпечи финансиране в размер до 60 000 лева за ремонт на постройката. Цитираното решение бе оспорено от Областния шеф, без никакви причини.

Вследствие на това на 30 юни 2021 година Общински съвет- Аврен взе решение контракта за хижата да бъде преустановен и тя бе върната да се стопанисва от Областна администрация.
В продължение на повече от 6 месеца след писмени и устни предложения, никой не е подхванал дейности за приемане на постройката, заради което по настояще сме принудени да я пазим от похищения на недоброжелатели.

Въпреки нашите многократни стремежи да се кандидатства по евро стратегии, посредством които хижата да се укрепи и реновира, каквото е и мнението на инженер конструктора, и в последна сметка да се употребява от жителите на общината, това не се случва по гореописаните аргументи.

С изложеното до тук бихме желали да сложим завършек на грозните операции, че на необитаема постройка е плащана ел. силата или че е имало злоупотреби с нелегално присъединение на консуматори (кражба на ел.енергия) ", се споделя още в изказването на община Аврен.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР