Авиокомпания в Саудитска Арабия осъществи първия в страната полет с

...
Авиокомпания в Саудитска Арабия осъществи първия в страната полет с
Коментари Харесай

Случи се нещо немислимо! Ето кой пилотира самолет в Саудитска Арабия

Авиокомпания в Саудитска Арабия реализира първия в страната полет с напълно женски екипаж, осведоми alarabiya.net.

Полетът на нискотарифната самолетна компания flyadeal, която е поделение на националния транспортьор Saudia, е бил от столицата Рияд до намиращия се на брега на Червено море Джеда, съобщи представител на компанията.

“Повечето ” от седемте дами от екипажа са били от Саудитска Арабия, а дамата, която е пилотирала самолета, е била чужденка, написа profit.bg.

Ръководният орган на гражданската авиация в Саудитска Арабия, който удостовери изказването на flyadeal, поддържа включването на дамите в авиационния бранш в последните години.

През 2019 година органът разгласи реализирането на първия локален полет с втори водач жена.

Доскоро на дамите в Саудитска Арабия бе неразрешено даже да карат леки коли.

Саудитските управляващи се пробват да осъществят бързо разгръщане на авиационния бранш, което би трансформирало кралството в световен пътнически център.

Сред поставените цели са увеличение над три пъти на годишния пътникопоток до 330 милиона души до края на десетилетието, привличането на 100 милиарда $ вложения в бранша до 2030 година, основаването на нов народен транспортьор, строителството на ново “мега летище ” в Рияд и превозването на до 5 милиона тона товари всяка година.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР