Авиокомпания Сингапур еърлайнс (SIA) скоро ще стане един от малкото

...
Авиокомпания Сингапур еърлайнс (SIA) скоро ще стане един от малкото
Коментари Харесай

Безплатен интернет в самолета! Възможно ли е


Авиокомпания " Сингапур еърлайнс " (SIA) скоро ще стане един от дребното авиопревозвачи, които оферират безвъзмезден уайфай на борда на самолетите си за всички пасажери. От 1 юли клиентите на самолетната компания ще могат да сърфират по време на полет без нормалните такси или ограничавания на данните, осведоми Българска телеграфна агенция. 

Използването на интернет в самолета, в случай че въобще има такава опция, нормално е непокътнато за пасажерите, платили за място в първа или бизнес класа.
-->
Макар че към този момент прекарваме в интернет по-малко време, в сравнение с през пандемията от КОВИД-19, през 2022 година петте милиарда души в света, които постоянно употребяват мрежата, са прекарвали приблизително по шест часа дневно онлайн, сочат данни на " Уи ар соушъл " (We Are Social), английска компания, която следи потреблението на интернет и обществените медии.

Същевременно броят на пасажерите във въздушния превоз се усилва. По данни на Международната асоциация за въздушен превоз (IATA) през април 2023 година световният пътнически трафик се е върнал на 90 % от предпандемичното равнище. През 2019 година - годината преди началото на пандемията и обвързваните с нея ограничавания върху пътуванията, в света бяха превозени 4,5 милиарда пасажери, напомня ДПА.

Така че за самолетни компании като " Сингапур еърлайнс " безплатният уайфай е метод да привлекат клиенти.

За да получат достъп до интернет на борда, пасажерите ще би трябвало да се записват в безплатната стратегия за преданост на " Сингапур еърлайнс ". По сходен метод работят и някои от дребното други превозвачи, които оферират безвъзмезден уайфай, като " Катар еъруейз " (Qatar Airways) и " Делта " (Delta AirLines).

" Сингапур еърлайнс " посочи, че офертата ще важи за 129 от 136-те ѝ самолета, като се изключи седем машини " Боинг 737-800 ЕнДжи " (Boeing 737-800 NG), които съгласно превозвача " не са оборудвани за уайфай ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР