Авиокомпаниите отмениха десетки вътрешни и международни полети във Великобритания заради

...
Авиокомпаниите отмениха десетки вътрешни и международни полети във Великобритания заради
Коментари Харесай

Буря отменя десетки полети от и до Великобритания

Авиокомпаниите анулираха десетки вътрешни и интернационалните полети във Англия поради бурята " Киара ", която се чака през днешния ден да се развихри на Острова, съобщи Би Би Си. Силен вятър със скорост от над 130 км/ч и проливен дъжд предвиждат метеоролозите.

" Бритиш еъруейз " предложи на клиентите си благоприятни условия за смяна на полетите, реализирани от и до всички летища в Лондон. От летище " Хийтроу " оповестиха, че са взели решение с авиокомпаниите-партньори да се " консолидира " графика за полети през днешния ден, с цел да се намали броят на анулираните полети.

Освен самолетните компании, няколко железопътни компании също приканиха пасажерите да не пътуват през днешния ден и оповестиха промени в разписанията, защото влаковете ще се движат с по-ниска скорост. Отменени са и доста от пътуванията с фериботи на Острова. 

В Лондон бе отменено тичане с присъединяване на 25 хиляди души, затворени са кралските паркове. Властите в ирландския град Голуей пък бяха принудени да отменят церемония за начало на събитията като европейска столица на културата.

Бурята " Киара ", която се образува над Атлантическия океан, ще засегне и Франция, където също се чакат мощни ветрове и поройни дъждове. В Белгия е оповестена оранжева степен на паника за цялата страна. Германия и Холандия също се готвят за естествената буря.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР